Resum I Crítica Sobre Tosca, La Pel·Lícula

Páginas: 6 (1332 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
Universitat de les Illes Balears (Eivissa)

Resum i crítica sobre: TOSCA, la pel·lícula
Director: Gianfranco de Bosio
Compositor: Giacomo Puccini

Marta Cabrera Vega
22029 Projectes Artístics en la primera infància
Quart de Grau d’Educació Infantil
Professor: Toni Pons Bolufer
23.10.12

RESUM DE L’OBRA
Tosca, és una òpera, en aquest cas en format pel·lícula, i com a tal comporta ungran treball escènic i, sobretot musical, ja que s’ha de composar tres hores de música (tant instrumental com la veu) ininterrompudes. Això ja ens indica la qualitat d’aquesta gran obra amb la gran composició de Puccini.

El primer acte, i la pel·lícula, comença amb Angelotti escapant de la presó. Arriba a l’església, on busca una clau i entra a una capella. Veu un cofre, després sabrem que hi haroba de dona que l’ha deixat la seva germana i s’amaga a l’escoltar unes passes. Apareix el sagristà, netejant i apareix Mario, un pintor. Després de parlar sobre temes diversos, el sagristà se’n va i Angelotti surt del seu amagatall, per demanar la protecció del seu amic Mario. Aquest el rep amb els braços oberts i l’ofereix la seva casa però, com escolten passes Angelotti es torna a amagar.És Tosca, una diva de la música i l’amant de Mario. És molt gelosa i es pensa que Mario està amb una altra dona i li demana explicacions. Després d’un llarg diàleg, Mario la convenç que l’estima a ella però aquesta veu el quadre que està pintant, amb una dona que no és ella (està pintant la germana de l’Angelotti). Així Mario, en un altre llarg diàleg li canta el seu amor fidel i ella finalmentse’n va, quedant amb ell a la nit per veure’s. Així doncs, una vegada Tosca se’n va, Mario surt del seu amagatall un altre cop i finalment, Mario l’acompanya a la seva casa del bosc, quan escolten el canó i la sirena de la policia que busca al pres que s’ha escapat.

Arriba Scarpia, el general de la guàrdia, buscant al pres, a la seva capella, la dels Attavanti. Allí troba el ventall de lagermana, que se l’ha deixat allí, de manera que sospita que Angelotti ha estat en la capella i l’estan amagant.

Apareix un altre cop Tosca, buscant a Mario i Scarpia, sabent dels gels de la dona, l’insinua que el seu amant, Mario, s’ha anat amb una altra, la dona del quadre. Ella, s’ho creu i se’n va a buscar-lo a la casa del bosc de Mario, on havien quedat aquella nit i Scarpia, aprofita perseguir-la i trobar al fugitiu i a Mario, tractant de fer-se també amb l’amor de Tosca. L’acte acaba amb un “Te Deum” cantat de manera brillant i espectacular, celebrant la suposada derrota de Napoleó.

El segon acte comença amb Scarpia a la seva habitació, cantant el seu monòleg sobre capturar a Angelotti però, sobretot, sobre el seu amor per Tosca, que aconseguirà sigui com sigui. Estant aquestmeditant, apareix el seu subordinat que havia anat en busca de Mario i Angelotti, sense Angelotti però si amb Mario. Així doncs, comença un seguit d’acusacions de Scarpia a Mario, que aquest nega amb reticència.

Apareix Tosca i Scarpia decideix torturar a Mario a la cambra del costat, de manera que comença a fer xantatge a Tosca: si diu on s’amaga Angelotti, alliberarà a Mario. Finalment,després d’un gran diàleg banyat de pena i patiment de Tosca al escoltar els crits de Mario, aquesta cedeix i els diu el seu amagatall. D’aquesta manera, Scarpia allibera a Mario però, just s’informa que Napoleó ha guanyat i aquest últim, esclata d’alegria, burlant-se de Scarpia. Finalment, Scarpia l’arresta i mana el seu afusellament.

En aquest moment comença una escena d’un intents dramatisme, deTosca, desesperada, intentant alliberar, sigui com sigui, a Mario i Scarpia demanant l’amor de Tosca a canvi. Després d’un gran diàleg de llàgrimes i d’una gran intensitat emocional (reflectida en la veu i en els instruments), Tosca cedeix, demanant primer una carta que permeti als dos amants fugir de la regió. Així, Scarpia dona la ordre de fer un afusellament fals i escriu la carta per Tosca i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crítica pel·lícula "hero"
  • Resum pel·lícula Nàpola
  • Resumen critico sobre reclutamiento en la selección de personal
  • RESUMEN Y COMENTARIO CRITICO SOBRE EL PRINCIPE FELIZ
  • Breve Resumen Sobre Critica A La Razon Pura De Kant
  • Ensayo Sobre El Entendimiento Humano Libro I Resumen.
  • Regulació i performació social sobre la pel·licula " el método"
  • Resumen crítico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS