Resum

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 30 de junio de 2011
Vivim un moment de canvis accelerats, un temps d’excés d’informació, de noves maneres d’entendre i percebre el fet educatiu, uns trets que dibuixen la complexitat que envolta a l’educació al’actualitat. Amb aquest panorama educatiu és fa evident la necessitat de la permanent millora de la qualitat de l’educació. És per aquest motiu que d’ençà un temps aquí, l’avaluació dels centres educatius s’haestablert com una estratègia per a la millora dels sistemes educatius i dels propis centres.

El propòsit d’aquest escrit es planteja aprofundir en l’àmbit de l’avaluació de centres educatius.Tractarem l’avaluació externa i interna, tot i que analitzarem més concretament l’avaluació interna dels centres educatius.

Per aquest motiu, es fonamental aportar una definició del que per a nosaltressignifica portar a terme una avaluació interna. Que no és altra cosa, que aquella avaluació que es porta a terme pels propis membres de la institució educativa (Equip directiu, professorat, alumnes ifamílies, entre d’altres) i que es concreta mitjançant els òrgans col•legiats establerts al propi centre. L’avaluació interna propicia, d’aquesta manera, la participació de tots els agents educatius.En aquest sentit, es considera positiu generar arrel de l’avaluació interna una cultura avaluativa entre els diferents membres de la comunitat educativa. Mitjançant aquesta avaluació dels centres,la comunitat educativa pot sentir i manifestar una clara implicació, de manera que les decisions orientaran l’educació cap a la millora i el canvi del propi centre.

Es tracta d’una avaluaciócontínua, que s'estén a tots els moments de la vida del centre. És un procés que s'inicia amb un diagnòstic inicial, i que pretén millorar l’organització i funcionament mitjançant la contínua observació ireflexió conjunta de tots els membres de la comunitat educativa. És aquest un procés processual, on no només es pretén aconseguir unes conclusions o valoracions globals al final de l’avaluació,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS