Resum

Páginas: 3 (559 palabras) Publicado: 18 de enero de 2012
Resum sobre la genètica, dimarts 10 de gener de 2012.

Avui hem dedicat la classe a la genètica.

La diversitat de les espècies te dos elements :
- La Reproducció sexual
- LaElecció

D’altra part parlem de Gregori Mendel i Darwin.

Sabeu qui són?
En Gregori Mendel  fou un religiós agustí i naturalista, professor de ciències naturals a l'escola primària de Brno, unaciutat de la República txeca, que va realitzar experiments d'hibridació cultivant pèsols, fent encreuaments per pol·linització artificial. En canvi, Charles Darwin fou un naturalista anglès, que vaexplicar que totes les espècies han evolucionat al llarg del temps a partir d'avantpassats comuns mitjançant la selecció natural.

Nois ara explicarem més ho menys el què feien:
Les lleis de Mendel sónpost Darwin, això vol dir què son després de l’evolució segons Darwin.
Mendel és el “pare” de la genètica.
Darwin, el pare de l’evolució, és el què va llançar la teoria de l’evolució, per tantl’elecció prové de la selecció natural.

Ara bé, parlem més concretament de la genètica, més específicament, la genètica és una disciplina que prové de la biologia. És una ciència de l’herència i lavariació en els éssers vius. La ciència moderna de la genètica, que aspira a comprendre el procés de l'herència, només començà amb el treball de Gregor Mendel a mitjans del segle XIX. Tot i que no coneixiala base física de l'herència, Mendel observà que els organismes hereten caràcters de manera diferenciada – aquestes unitats bàsiques de l'herència són actualment denominades gens. Els gens corresponena regions de l'ADN, una molècula composta d'una cadena de quatre tipus diferents de nucleòtids – la seqüència d'aquests nucleòtids és la informació genètica que hereten els organismes. L'ADN existeixnaturalment en forma bicatenària, és a dir, en dues cadenes en què els nucleòtids d'una cadena complementen els de l'altra. Cada cadena pot fer de plantilla per la creació d'una nova cadena...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS