resum

Páginas: 12 (2988 palabras) Publicado: 9 de enero de 2014
ACTIVITATS

Preguntes generals
1. Quin és el tema central de la pel•lícula?

- El tema central de la pel•lícula es observar la manera en com es la forma de vida d’una colònia minera en el segle XIX.

2. En quina època i en quin país està ambientada?

- La història té lloc a la ciutat minera al nord de Voreux, França, a finals del segle XIX.

3. Quines dues classes socials són les quees representen? Explica-les.

- En la pel•lícula s’observen dos grans classes socials, la classe obrera es a dir els miners que treballen a les mines en unes condicions pèssimes i per unes remuneracions mínimes que no els donen ni per menjar i la majoria de famílies moren de gana, i després trobem la classe nobiliària que son els responsables de el funcionament de les mines i viuen en condicionsluxoses, i amb uns sous adinerats, on ni han de treballar per tal de sobreviure.

4. Quines són les causes del conflicte?

- Els miners estan cansats de passar gana, i a mida que passa el temps els hi volen abaixar els sous de la vagoneta i els hi fiquen multes. Els obrers proposen un sistema de treball on sel's pagui mes i ells estaran mes motivats per tan faran la seva feina millor i podràdedicar més temps a cada una de les feines.

5. Quines idees transmet la pel•lícula?

- La pel•lícula intenta transmetre els valors de igualtat, justícia, revolució, defensa dels drets dels treballadors, companyeris-me, sacrifici i la necessitat de un canvi urgent en l’economia i sous de les famílies que treballaven en les colònies mineres.

















Apartat 1.Descripció.

A. La mina. Descriu, en relació a la mina de Voreaux:
- La maquinaria.
- El seu aspecte.
- La jornada dels obrers.
- El salari.
- Les condicions de treball.
a) La mina de Voregeu esta situada a prop de las residències de las famílies, constantment hi treballa gent ja que es van tornant i quan uns entren a treballar els altres surten, treballen moltes hores i des de que són petits,treballen en unes condicions precàries i constantment es produeixen morts ja que es molt fàcil que es produeixin accidents, la majoria dels treballadors baixen en carretons on desprès es dipositarà el carbó fins estar molts metres sota terra, es divideixen la feina i mentre alguns construeixen les estructures per donar una major estabilitat i proteccions els altres extreuen carbó i les dones són lesencarregades de transportar els carretons plens des de on s’omplen fins al sistema de càrrega que els treure a la superfície. Utilitzen una maquinaria avançada ja que disposen de mecanismes de càrrega i descàrrega i rails per tal de fer més fàcil el transport de las vagonetes.
B. Els obrers. En relació als obrers, explica:
- L’edat en què es començava a treballar.
- La salut i les condicionsde treball (quins detalls mostren les condicions precàries de treball?).
- Les reaccions davant l’enfermetat o el dolor.
- La casa dels Maheu (aspecte, mobiliari).
- La família obrera (número de fills, les relacions entre ells).
- El menjar
- La situació econòmica dels Maheu.
- La solidaritat entre els obrers.

b) es començava a treballar en una edat molt jove (8 anys), però començar tanjove implicava que de gran tindries grans problemes respiratoris i que al tossir, sortiria negra de la quantitat de carbó que havien ingerit els teus pulmons, també treballar a la mina implicava que podries tenir lesions com en el cas del fill de maheu es va trencar la cama al derrivar-se una part de l’estructura que sostenia una part de la mina. Les cases de les families de les colònies erensenzilles i petites, en el cas de maheu inicialment residien 9 persones i havien de compartir llits, es rentaven en una gran palangana i rentaven la roba amb aigua bullint que treien de fora de la casa. La família de maheu estava composta per toussaint el pare de la família, meheude que es la seva dona, Vicent que es el avi, Cartherine la filla gran de la família però que mes tard marxarà de casa per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS