Resum

Páginas: 2 (314 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
L'himne de la Unió Europea

La Unió Europea té tot un conjunt de símbols que ens representen a tots: un lema («units en la diversitat»), una bandera blava amb un cercle d'estelsdaurats i un himne oficial. L'any 1986, el Parlament d'Estrasburg va decidir adoptar la «Oda a l'alegria» de la Novena Simfonia de Ludwig van Beethoven per representar la UnióEuropea.

Aquesta obra té l'origen en un poema escrit l'any 1785 per Friedrich von Schiller. Uns anys després, Beethoven el va incloure en la seva Novena Simfonia, cantat per solistes icor i amb l'acompanyament de l'orquestra. L'estrena de l'obra va assolir un èxit apoteòsic. Tot i que Beethoven, amb un grau de sordesa ja molt avançat, no va poder escoltar elsaplaudiments. El 1972, la Unió Europea va encarregar al director d'orquestra Herbert von Karajan una versió orquestral. Si bé el poema té un missatge d'esperança i d'agermanament, es va decidirdeixar l'himne sense lletra per tal d'afavorir-ne la comprensió per tots els ciutadans de la Unió Europea.


RESUM
Doncs aquest text ens explica que la Unió Europea te un conjuntde símbols que tracten de representar-nos a tots com per exemple té el lema units en la diversitat, una bandera blava amb un cercle d’estels daurats i un himne oficial.
L’any 1986 en elparlament d’Estrasburg es va decidir adoptar l’oda a l’alegria de la novena simfonia de Beethoven per a ser l’himne de la Unió Europea.
Aquesta obra estava en un poem escrit perFriedrich von Schiller (1768) i al cap d’uns anys Beethoven va incloure-la a la novena simfonia. L’estrena de l’obra va ser un gran èxit la llàstima es que Beethoven ja tenia un grau desordesa molt avançant no va poder escoltar els apla1udimets. Aquest poema té un missatge d’esperança i agraïments, es va decidir treure-li la lletra per afavorir-ne la comprensió.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS