resum

Páginas: 13 (3041 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
ACTIVITATS
1.- Per què Salvador decideix emprendre la via de l’agitació armada contra el franquisme? Està justificada la violència en una situació de dictadura?
2.- Per què roba bancs? On volen, els militants del MIL, que vagin a parar els diners? Es veu al film, on van a parar? Com valoreu la seva activitat i els seus plantejaments?
3.- Es trasllueix en la pel·lícula una certaautocrítica, per part del mateix Salvador, a la seva organització? Per què?
4.- Expliqueu com evoluciona el personatge del Jesús, el funcionari de presons. Què fa que vagi canviant la seva actitud envers Salvador Puig Antich i la situació en què viu el país?
5.- Per què el pare d’en Salvador no el va veure a la presó? Qui li havia succeït en el passat?
6.- Les germanes de Puig Antich i el seu advocatapareixen sols, com les úniques persones que lluiten per la vida d’en Salvador. Quins aspectes critica la pel·lícula al voltant d’aquesta qüestió.
7.- En el moment en què les germanes són avisades per telèfon de la imminent execució d’en Salvador, a casa seva tenen l’aparell de televisió engegat i veiem con canten una cançó en una emissió en blanc i negre. Com contrasta la lletra de la cançó ambla tragèdia que s’està a punt de viure? També es deixa entreveure, en el film, que la televisió franquista canviava la programació per desviar l’atenció de la ciutadania dels esdeveniments polítics que es vivien. Recordeu el fet concret al·ludit en la pel·lícula? Cerqueu informació sobre altres casos.
8.- Lluís Llach és l’autor del tema musical principal del film. Un tema musical, “I si cantotrist” compost per Llach l’any 1974, i dedicat a Puig Antich. Llegiu la lletra de la cançó i escolteu un altre tema musical sobre la història que ens explica la pel·lícula compost, en aquest cas, per Joan Isaac. La cançó està dedicada a Margalida. Qui és aquest personatge? Què representa en el film?
9.- La part final de la pel·lícula és especialment colpidora. Salvador a més de ser una pel·lículasobre un fet històric, és també un al·legat contra la pena de mort. Com ho posa de manifest el film? 
10.- Empreneu una recerca d’història oral i pregunteu als vostres pares i mares, avis i àvies, familiars, etc. com van viure el procés i execució de Puig Antich. Com ho explicava la premsa d’aquells anys? Recorden alguna mobilització? Etc.


LA CRÍTICA CINEMATOGRÀFICA: UN JOVE SENSE PORUn cartell a l’inici del film ens adverteix que veurem la història d’un jove que es va atrevir a viure sense por  amb la qual cosa ja s’està tancant un determinat terreny de joc: (...) la seva història ens serà explicada sense ocultar des d’on es parla (des de l’admiració per la seva gosadia, per la seva valentia; també tot i que això és menys visible en el film, des d’un certa velada ironia capals mètodes que el jove, Salvador Puig Antich, un dels darrers executats per la dictadura franquista, i els seus amics van posar en pràctica per a oposar-se al dictador). O dit amb altres paraules, que estem davant d’una certa hagiografia laica d’un lluitador antifranquista executat, a més, en un procés judicial ple d’irregularitats.
D’aquesta manera, Puig Antich (un extraordinari Daniel Brühl)serà el fil conductor per a mostrar, en primer lloc, sens dubte, la seva biografia; però també certs tics generacionals, l’ambient d’una època irrepetible, on un revolucionari que atracava bancs per donar suport financer a les vagues obreres feia l’amor amb una hippy amant de l’astrologia, on en Pau Riba cantava al Zeleste “Noia de porcellana”. (...). I la lluita armada, clar, sobre la qual lapel·lícula passa de puntetes (però, no era lícita contra una dictadura?).
Però la manera que Huerga i el seu guionista, Lluís Arcarazo, tenen de construir l’adhesió cap al seu personatge passa també per la conversió dels policies en autèntiques bèsties, o en mostrar el rostre inhumà del botxí (...) o en fi, en mostrar un procés de conversió  d’un zelador (Leonardo Sbaraglia)), de gelós guardià...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS