Resumen: Auca del senyor Esteve

Páginas: 5 (1016 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2014
Resum:

L'AUCA DEL SENYOR ESTEVE, Santiago Rusiñol.
ACTE1er:

Quadre1er: En el primer acte de l'obra de Rusiñol, ens presenten les tres generacions de la família Esteve, la dona del de la 2ª generació i la veïna. Ens introdueix a la botiga familiar, una botiga de Vetesifils. L'avi i el net parlen sobre el matrimoni i arriben a la conclusió de que el jove ja té edat per a casar-se. Les tresMaries li troben una pretendenta i a ell li sembla bé l'idea però decideix que abans de casar-s'hi vol conèixer-la un xic i declarar-s'hi.
Quadre2on: L'Estevet i la Tomaseta van al Jardí del General acompanyats per les tres Maries, elles marxen i es queden sols. L'Estevet es declara i discuteixen sobre una estàtua de Cupido. Finalment tornen amb les Maries i marxen.
ACTE2on:
Quadre1er: Ens trobema l'hostal Ribera, el Senyor Pau espera a que els convidats arribin, els dos nois ja s'han casat. El pare de Tomaseta arriba molt empipat, de camí s'han trobat amb trànsit i s'han vist capficats en un embús. Poc a poc arriben tots i comencen a haver-hi converses, entre elles destaquen les bromes fetes al Nacional. Un cop tots seguts comencen a dinar. De primer hi ha arròs, més tard el fondistaporta l'estofat i com que agrada a molt poca gent el recull i porta la llebre. L'avi fa un discurs molt emotiu, la Tomaseta es desmaia mentre aquest parla. Un cop recuperada li mana a l'Estevet d'anar a la botiga. Uns es queden dinant, finalment entra l'oca i s'acaba l'escena.

Quadre2on: Les tres Maries, la senyora del primer pis, la família Esteve i la Tomaseta estan a la botiga. Poc a poc totsmarxen a dormir. Un cop al llit els recent casats es declaren l'amor mutu i decideixen estalviar diners del viatge a Montserrat. L'escena acaba amb els dos posant les monedes a la guardiola i declarant-se el seu amor.
ACTE3er:
Quadre1er: Ens trobem a l'exterior de la Puntual, on uns pintor, una mica ganduls, estan pintant un rètol nou per la botiga. L'Esteve s'enfada amb ells per la pocaresponsabilitat que tenen i per la tardança que porten, surt la senyora del primer pis i dona la seva opinió sobre el rètol. Apareix en Martinet, el viatjant, que se'n va a València urgentment. Entren les Maries i parlant amb l'Esteve treuen el tema de tenir descendència. El Senyor Pau entra i diu que la Senyora Felícia està molt greu i que creu que ja es mor, les Maries van a donar-li consol mentrestantque el pintor les canta. Entre l'avi i segueix parlant a l'Esteve sobre el tema de tenir fills, ell li demana ajuda i li diu que ha d'anar a esbargir-se amb la Tomasa a la muntanya Pelada. Un cop surten de la botiga les Maries són felices perquè hi ha rua de carnaval, el pintor segueix cantant i el seu company discuteix amb l'Esteve sobre la poesia.
Quadre2on: Ens trobem a la muntanya Pelada onl'Esteve i la Tomasa van a esbargir-se, es troben amb una colla festejant i al principi comencen discutint però finalment, després de posar-se a berenar, l'Esteve beu vi d'ells i acaba una mica “tocat”. Finalment segueixen al grup cap a la muntanya.
ACTE4rt:
Quadre1er: Ens trobem a la Puntual, l'Esteve esta atenent a una senyora i li diu que si ha vist al seu fill, discuteixen amb la SenyoraFelícia i el Senyor Pau sobre els cabells rinxolats i rossos del petit. Entre en Martinet i veu el nen, esta llegint i el pare li diu que de gran la lectura no l'ha de molestar per a treballar, en Ramonet li contesta que no sap si vol treballar a la Puntual. Com que es tant ros i amb els cabells rinxolats decideixen vestir-lo de Sant Joan i les tres Maries li porten un moltó per acompanyar-lo. Elscomencen a vestir per a la processó mentres que l'avi s'emprenya perquè el nen llegeix llibres i creu que això el distraurà de la Puntual. Finalment surt el nen i el Senyor Pau que l'acompanya i el porta de la mà, l'avi segueix murmullant.
Quadre2on: Tots estan al carrer veient la processó i esperen a Ramonet. Després d'una bona estona passa amb el Senyor Pau, segueix la processó i comença a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Auca del Senyor Esteve
  • Auca del senyor Esteve
  • Resum L'auca del senyor Esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor Esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'Auca Del Senyor Esteve

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS