Resumen cantos Iliada

Páginas: 8 (1937 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
RESUM ILIADA 2

Cant I: La pesta i la còlera
Després de nou anys de guerra entre aqueus i troians, una pesta es deslliga sobre el campament aqueu. L'endeví Calcant, consultat sobre això, vaticina que la pesta no cessarà fins que Criseida, esclava d'Agamèmnon, sigui tornada al seu pare Crises. La còlera d'Aquil·les s'origina per l'afront que li infligeix Agamèmnon, qui al cedir a Criseida,arrabassa a Aquil·les la seva part del botí, la jove sacerdotessa Briseida. En haver-se produït tot això Aquil·les es retira de la batalla, i assegura que només tornarà a ella quan el foc troià abast les seves pròpies naus. Li demana a la seva mare Tetis, que convenci Zeus perquè ajudi els troians. Aquest accepta, ja que Tetis l'havia ajudat quan els seus germans divins se li van rebel·lar.

CantII: El somni d'Agamèmnon i la Beòcia
Zeus, inquiet per la promesa que li havia fet a Tetis, aconsella per mitjà d'un somni a Agamèmnon que armi a les seves tropes per atacar Troia. No obstant això, Agamèmnon, per provar al seu exèrcit, proposa als aqueos tornar a casa, però la proposta és rebutjada. A continuació s'enumera el Catàleg de naus del contingent aqueo i el de les forces troianes.

CantIII: Els juraments i Helena a la muralla
El cap de les tropes troianes, Hèctor, increpa al seu germà Paris per amagar-se davant la presència de Menelau. Davant d'això, Paris decideix desafiar Menelau en combat singular. Helena, el rei Príam i altres nobles troians observen la batalla des de la muralla, on Helena presenta a alguns dels caps aqueus. La batalla es deté per a la celebració del duelsingular, amb la promesa que el vencedor es quedaria amb Helena i els seus tresors. Menelau està a punt de matar a Paris però aquest és salvat per Afrodita, i és enviat al costat d'Helena.

Cant IV: Violació dels juraments i revista de les tropes
Després d'una petita assemblea dels déus, aquests decideixen que es reprenguin les hostilitats, per la qual cosa Atenea, disfressada, incita a Pándaroperquè trenqui la treva llançant una fletxa que fereix a Menelao i després l'arenga d'Agamèmnon a les seves tropes, es reprèn la lluita, en la qual Ares i Apol·lo per una banda i Atenea, Hera i altres divinitats, ajuden respectivament als troians i als aqueus.

Cant V: Principalia de Diomedes
Entre els aqueus destaca en la batalla Diomedes, assistit per Atenea, que està a punt de matar aEnees, i arriba a ferir a Afrodita. Mentrestant, Ares i Héctor comanden a les tropes troianes i també destaca Sarpèdon, cabdill dels licis, que mata entre uns altres al rei de Rodes, Tlepólemo. Després Diomedes, emparat novament per Atenea, fereix a Ares.

Cant VI: Col·loqui d'Héctor i Andrómaca
Davant l'empenta dels aqueos, Héleno, també fill de Príam i endeví, insta Hèctor a que torni a Troia perencarregar a les dones troianes que realitzin ofrenes al temple d'Atenea. Mentre a la batalla Diomedes i el lici Glauc reconeixen els seus llaços d'hospitalitat i s'intercanvien les armes amistosament. Hèctor, després de realitzar l'encàrrec del seu germà Héleno, va a la recerca de Paris per increpar perquè torni a la batalla i s'acomiada de la seva esposa Andrómaca.

Cant VII: Combat singulard'Héctor i Áyax
Després del debat entre Atenea i Apol·lo, interpretat per Héleno, Héctor desafia en duel singular a qualsevol aqueo destacat. Els principals caps aqueos, arengados per Néstor, accepten el desafiament i després tirar-ho a sorts, Áyax Telamonio és el triat. El duel singular té lloc però l'arribada de la nit posa fi a la lluita entre tots dos i s'intercanvien regals (do i contra-do).Héctor lliura una espasa (amb la qual Áyax després es suïcidaria) i Áyax un cinturó porpra. Néstor insta els aqueus a construir una muralla i una fossa que defensi el seu campament. Els troians en assemblea debaten si han de lliurar a Helena i el seu tresor (postura defensada per Anténor), o només el seu tresor (postura defensada per Paris). Príam ordena que es traslladi als aqueos la proposta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen canto 2 de la iliada
  • Resumen Canto I Ilíada
  • El Resumen De Todos Los Cantos De La Iliada
  • Resumen Canto I
  • RESUMEN DEL CANTO XVIII LA ILIADA
  • Resumen canto xxii de la iliada
  • RESUMEN DEL CANTO Nª XVIII LA ILIADA.
  • Iliada Canto 22 Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS