Resumen Claus de vidre

Páginas: 15 (3590 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2015

CLAUS DE VIDRE

Farina de fer mones
Un home adinerat contracta a Lluís Arquer per a que duga al seu fill, el Toti Puigcernau. El detectiu va al dúplex on viu el noi, però un porter desagradable li diu que no es troba i que fa per lo menys dos dies que no es pasa per ahí. Com la facultat de dret estava aprop, Lluís decideix dirigir-se cap allí. Es troba a una gran cantitat de jovens fins quees troba a un junkie. Van a un bar i éste li interroga i li diu que sol consumir ''farina''. Es dirigeixen al camell que els la ven, el Rudi. No els dóna cap informació útil i despres es dirigeixen cap a un pis que tenia el noi. Al obrir la porta, el junkie es sentia tremolos. Al entrar, estava tot el pis desordenat i el noi en terra, mort. Tenia la mànega esquerra arromangada i restes d'herbaper ahi. Tot pareixia ser una mort de sobredosis.
El detectiu va saber que el noi era esquerrà, i per tant no podia injectar-se alguna substancia en el braç dret. Per tant alguna cosa no cuadrava. Quan va interrogar al junkie va cantar com un pardal. El va matar ell per a quedar-se amb els seus diners.

La Marieta de Bolvir
La Marieta va anar a visitar al detectiu perquè feia dos anys que laseua filla Paula s'en havia anat a Barcelona a treballar a una casa com de sirventa. Però desde feia uns mesos no sabia res d'ella. La mare li va donar la direcció del lloc on treballava i del lloc on enteoria anava a anar a treballar. En la primera casa li van dir que Paula tenia un bon 'amic' en la drogueria i Lluis va anar a visitar-lo. Aquell li va dir que no sabia res del seu parader, peròque ho havien deixat perquè ella aspirava més que un encarregat de drogueria. Malgrat això, el noi li va donar la direcció d'on treballa Rossita, una vella amiga de Paula. Va anar i aquella li va dir que van tindre una baralla i li va donar una direcció. El detectiu va anar i es va trobar amb Marie Clarie i Sònia, dos prostitutes. Aqueste li van dir que Paula abans vivia allí, però ara no sabienon estava. Li van dir que anara a preguntar al gimnàs Venus. Es va dirigir cap allí i es va haver de ser soci. Va preguntar per la Paula i uns homenots li van pegar. De sobte va apareixer una dona diguent que que volia. Ell li digué que buscava a la Paula perque sa mare estava molt preocupada. El detectiu va saber que aquella xica era Paula per l'accent i perque sabia que la mare era de Bolvir.La ruta dels almogàver
Un amic del detectiu, Pep Laínez, li proposa que fasga de 'niñera' d'un cantant famós que està de cap a caiguda, el Pere Clotas, durant tres setmanes en un iot pel mar Mediterrani. En el vaixell es troben: Pere Clotas, la seua filla, la seua mare, un starlette (l'amant), el conjunt musical, el tècnic de so, Pep Laínez, secretària de relacions-públiques, la tripulació(capità Camprodon, Josep, Manuel i Narcís) i una parella eivissenca (cuinera i majordom) i el detectiu. El vaixell va eixir de Barcelona i es va dirigir a Mallorca. Van sopar allí, però un mariner no va tornar, el Narcís. Estava en el hospital perquè havia tingut una baralla en un bar. Com no podíen continuar sense ell, va pujar a bord un xicot. Nits desprès, les cintes i les partitures que havia compostel cantant havien desaparegut. El detectiu va entrevistar un per un. Va entrevistar als mariners, i el detectiu li va pregunattar a Josep si era possible que els hagueren abordaavia d'un altre vaixell, ell va dir: ''Impossible. El capità havia fixat el rumb i havia posat els motors a set nusos...'' i quan li va preguntar al en Ponç li va dir: ''No ho crec... Anàvem massa de pressa. El capitàhavia fixat sa velocitat a set nusos per hora...''. Per tant, un d'ells mentia. Era en Ponç, aquell va robar les cintes i es va capbussar. EL detectiu ho va poder averiguar perque ell tenia coneixements de aigua dolça.

No dispareu contra el burgés
Jaume Prats contrata al detectiu per a que el protegisca, ja que ell no vol un conveni. EL detectiu es dirigeix cap a la fábrica, i allí troba...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Claus von Stauffenberg
  • Resumen Dle Licenciado Vidriera
  • resumen del licenciado vidriera
  • Resumen de Licenciado vidriera
  • Licenciado Vidriera Resumen
  • vidriera
  • LES CLAUS
  • Clause

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS