Resumen Curial e Guelfa

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
Curial e Güelfa: resum

El jove Curial, pujat a la cort del marqués de Montferrat, desperta una passió amorosa en Güelfa, germana de l’esmentat senyor i vídua del senyor de Milà. Aquesta damaencomanà al seu procurador i home de confiança, Melcior de Pando, l’educació de Curial. De seguida es veiés l’efecte saludable de la protecció de la Güelfa, però dos ancians envejosos, adonant-sed’aquests amors, els descobreixen al marqués i l’inciten a vetllar per l’honor de la seua germana. Tot seguit, el marqués prohibeix a Curial de veure la Güelfa.

Mentrestant, Curial combat a favor de laduquessa d’Àustria (la qual havia estat calumniada) i triomfa. Els ducs d’Esvèria (pares de la duquessa9 li ofereixen en matrimoni Laquesis, la qual s’enamora d’ell.

Durant l’absència de Curial, laGüelfa s’ha retirat a un convent de monges, on fa una gran amistat amb l’abadessa. Al convent, hi arriben noves deformades de la relació de Curial amb Laquesis.

Després de batallar contra Boca de Far(pretenent de Güelfa), arriba el gran moment d’anar al torneig de Melun, en el qual venç juntament amb el rei Pere II el Gran i els aragonesos. A més a més, a Melun, Curial és materialment assetjat perLaquesis. Després de la victòria sobre el Sanglier (un cavaller bretó de nom Bachier de Vilahir que mai no havia estat vençut), els vells envejosos en malparlen al rei de França i duen falses noves ala Güelfa. Aquesta promet no perdonar-lo mai més, si la cort del Puig, amb el rei de França, no li ho demanen.

Curial, completament pobre, se’n va a Orient. (A Jersalem troba el Sanglier, el qualha entrat en religió), va al Parnàs i després, anant cap a Gènova, naufraga davant les costes de Trípoli. És fet captiu i venut com a esclau amb el català Galceran de Mediona a un cavaller anomenatFaraig Curial i Galceran enamoren la filla i la senyora de Faraig i les convencen perquè abjuren de la seua religió, però són castigades per abraçar la fe cristiana i són llençades als lleons....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Curial E Güelfa
  • Curial E Güelfa
  • Curial e Güelfa
  • La Güelfa s'enamora de Curial
  • Curial e güelfa
  • Curial i Güelfa
  • curial i guelfa
  • Influencia virgiliana en curial i güelfa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS