Resumen de l'illa del tresor

Páginas: 10 (2479 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2011
RESUM
1 EL VELL LLOP DE MAR A L'ADMIRAL BENBOW INNA l'hostal del pare de Jim, l'Almirall Benbow, va arribat un mariner amb un cofre. Després de deixar tres monedes d'or i assegurar-se que el lloc no tenia molts clients, es va allotjar.Cada mes li pagava a Jim per avisar si veia un home d'una sola cama.2 EL GOS NEGRE APAREIX I DESAPAREIXEl pare de Jim cada vegada estava més malalt. El capità vasortir a passejar i en tornar es va trobar amb un home a qui deien Gos Negre. Varen tenir una baralla i el Gos Negre va fugir corrent. Varen descobrir que el capità es deia Billy Bones i, el capità va tenir un atac, però el metge el va poder salvar.
3 LA TACA NEGRAJim li diu al capità que no es podrà aixecar del llit en una setmana, el capità es posa molt nerviós idiu que per llavors ja li haurandonat la marca negra. Al dia següent, Jim surt al carrer i es trobaamb un cec que li agafa la mà amb força i li diu que el porti a on el capità. Pew (el cec) lilliura al capità un paper amb una taca negra. El capità, quan Pew s'ha anat, li diu a Jim que és lamarca negra i que té fins a la deu. Tot seguit cau mort.4 EL COFRE DEL MARINERJim li explica tot a la seva mare i decideixen anar a la vilaa la recerca d'ajuda. Aquí ningú se l'ofereix, encara que elsdiuen que els tindran cavalls ensellats i que aniran a demanar ajuda a un altre lloc. Tornen a la posada, tanquen elpestell i després de trobar una clau que tenia el capità, pugen a la seva habitació per obrir el bagul. Mentrestantarriba Pew, que en no aconseguir entrar, se'n va. Quan obren el bagul comencen a comptar els diners queelshavia i finalment decideixen marxar de l'hostal. La mare de Jim es desmaia pel camí, aquest la amagasota d'un pont i ell es situa després d'uns matolls.5 LA FI DEL CECArriben els corsaris i després de saquejar la casa, com no troben res, decideixen començar a buscar pelsInformació de la zona. En aquest moment els avisen que arriben els soldats i se'n van deixant a Pew sol, el qualés atropellat pelscavalls. Els soldats es porten a la mare, i el jove el porten a casa del doctorLivesey.

6 ELS PAPERS DEL CAPITÀEl doctor Livesey estava sopant quan va arribar amb el cavaller Trelawney. Després d'explicar tota la històriadescobreixen el mapa d'una illa. El mapa té unes creus vermelles que indiquen molt bé com arribar fins altresor. Decideixen que el cavaller vagi a Boston i allà es faci amb unvaixell i tripulació per anar a la recerca deltresor.7 EL MEU VIATGE A BRISTOLJim es queda vivint a casa de Livesey, aquest ha de marxar a Londres a la recerca d'un substitut per a la sevaconsulta. Al cap d'uns dies Trelawey els envia una carta dient que ha comprat un vaixell anomenat laHispaniola i que ha conegut un tipus que serà el cuiner del vaixell, i que l'ha ajudat molt pertrobar litripulació. Jim abans de marxar per Bristol li fa una visita a la seva mare, la qual ha contractat aun aprenent perquè substitueixi el seu fill.8 A L'HOSTAL LA ULLERA DE LLARGA VISTATrelawen li dóna a Jim una nota perquè la lliuri a John Silver (el futur cuiner del vaixell). Quanentra a la taverna i després d'haver parlat amb el capità, Jim veu que l'home que en aquell moment surtper la porta és GosNegre. Jhon envia una persona en la seva recerca, però no li aconsegueix assolir. Després,John, l'acompanya a Jim fins el cavaller i li expliquen el que ha passat.9 PÓLVORA I ARMESQuan han pujat al vaixell el capità els diu que no es refia de la tripulació. El cavaller i el capità no esporten molt bé, i l'hi fan veure mútuament. A Jim li nomenen grumet.
10 LA TRAVESSIAEl viatge és bastant tranquil.El senyor Arrow no té autoritati cada poc apareix borratxo, encara que per molt que li pregunten mai aconsegueixen saber d'on treu elalcohol. Jim coneix el cuiner i aquest li presenta al seu lloro que anomena capità Flint, del qual diu que témés de dos-cents anys. Quan falta poc per arribar, una nit Jim s'amaga en un barril de pomes.11 EL QUE VAIG SENTIR DES DE DINS EL BARRIL DE POMES Jim està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor
  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS