Resumen documental suetoni i budicca

Páginas: 3 (533 palabras) Publicado: 28 de enero de 2011
Suetoni vs Buddica.

En el documental l'objectiu tant de Budicca com de Suetoni es eliminar a l'enemic. Per Buddica significa l'alliberació del seu poble i una venjança per el que li van fer elsromans en el passat; i per Suetoni significa una victoria important per a conuqerir el regne de Britània.

El gran desvantatge de l'exèrcit romà enfront l'éxercit de britans, es que els britansdisposen de 4 a 5 vegades més efectius que els romans, i per tant Suetoni intenta trobar una estratégia per poder contrarrestar aquest fet, i per això pren algunes decisions que comentaré a continuació.L'exèrcit de Budicca es dirigeix cap a Londinium per eliminar als romans, i Suetoni al veure que no podran combatir amb ells degut a la seva inferioritat númerica decideix abandonar la ciutat, iescapar cap al Nord amb el màxim número de guerrers possibles. Amb aquesta retirada evita que morin moltes persones, i a la vegada li permet guanyar temps per intentar reunir més soldats i poderpreparar una estratégia.

Suetoni veu que necessita contrarrestar la superioritat numérica de l'exèrcit rival, i per això busca un camp de batalla on no puguin disposar d'aquesta avantatge. LlavorsSuetoni escolleix una plana estreta amb un bosc darrera, de manera que l'exercit brità no els podia atacar per els costats, ja que hi havia unes terres amb una gran altura; ni per darrere, ja que hihavia un bosc que impedia el pas, de manera que l'únic atac que podien rebre era frontal.

L'exèrcit romà estava millor armat i millor preparat que l'exèrcit brità, cadascú sabia la seva funciódins del grup, per això l'única manera de poder vèncer era esperant l'atac frontal per part de l'exèrcit rival. Suetoni decideix seguir una estrategia per afrontar la batalla:

Esperar al'enemic, i atacar amb javelines; els romans es protegeixen amb els escuts dels atacs, i van llençant javelines a llarga distància, eliminant gran quantitat de britans.

Esperar a l'enemic, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen documental
  • Resumen documental
  • RESUMEN DEL DOCUMENTAL
  • Documental Macià i Companys
  • Cronologia I Datació Documental
  • Resumen documental consumint el planeta
  • Resumen del documental home
  • Resúmen Documental Farmingvile

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS