Resumen el Juego del Cambio

Páginas: 16 (3944 palabras) Publicado: 5 de julio de 2013
Índex

Abstract pag 2

Referència bibliogràfica pag 2

Resum pag 2
Eleccions primàries pag 3
Eleccions nacionals a la presidència dels EUA pag 5

Aportacions de la lectura pag 6

Opinió personal pag 7















1. Abstract
El juego del cambio. La trastienda de las elecciones estadounidenses és un llibre escrit per John Heilemann i Mark Halperinel 2010, just després de les eleccions a la presidència dels EUA del 2008. Basant-se en entrevistes fetes a integrants de les diferents campanyes i de notícies aparegudes als mitjans de comunicació, així com també a partir dels fets ocorreguts, intenten reconstruir el desenvolupament tant de les eleccions primàries com la campanya nacional del partit Demòcrata i del partit Republicà, que acabarenfinalment amb la victòria de Barack Obama el 4 de novembre del 2008. La informació privilegiada a la qual tenen accés permet al lector entendre les campanyes des de dins, prestant especial atenció a aspectes poc coneguts com poden ser els pensaments i les impressions dels candidats i dels seus col·laboradors més estrets, la importància dels mitjans de comunicació en el procés electoral, laconvivència dins els equips de campanya, els dots de lideratge dels candidats i les estratègies que aquests van seguir. Per tant, es tracta d’una obra bàsica per tal d’entendre des d’una perspectiva completa el desenvolupament de les eleccions a la presidència dels EUA de 2008.

2. Referència bibliogràfica
John Heilemann i Mark Halperin són periodista i analista polític respectivament, amb una àmpliatrajectòria en l’anàlisi de la política nord-americana. John Heilemann ha treballat per a nombrosos diaris i també és l’autor de Pride Before the Fall (2001), que tracta sobre el cas judicial a Microsoft envers les seves activitats monopolístiques. Hark Halprein ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació, especialitzant-se en temes polítics. És co-autor del llibre The Way to Win: Takingthe White House in 2008 (2006), on s’analitzen les estratègies polítiques usades tant pels Bush com pels Clinton alhora de guanyar les seves respectives eleccions, per tal de fixar les estratègies a seguir i els errors que els candidats a les eleccions del 2008 no podrien cometre.

3. Resum
L’objectiu de El juego del cambio. La trastienda de las elecciones estadounidenses és esdevenir el llibresobre les eleccions presidencials americanes de 2008. Els autors intenten aportar la màxima informació possible sobre els elements i personatges claus de les primàries i les campanyes nacionals del partit demòcrata i del partit republicà. Tanmateix, a més de basar-se en l’anàlisi els fets, Heilemann i Halperin aporten al llibre una visió més realista, intentant mostrar com van ser les campanyesdes de dins. En aquest sentit, donen molta importància a les opinions i impressions que els diferents candidats, els membres dels seus equips i els membres influents d’ambdós partits tenien respecte ells mateixos, els seus rivals i sobretot dels mitjans de comunicació. És a dir, intenten aportar aquella informació que difícilment apareixeria en un mitjà de comunicació convencional, donant aconèixer una faceta sovint oculta de les campanyes, permetent al lector una millor comprensió del perquè de les decisions estratègiques que cada equip de campanya i com aquestes van propiciar les victòries o derrotes electorals.
El juego del cambio es pot dividir en dos grans blocs, que al seu torn es poden subdividir en dos blocs més petits. Un primer bloc és el destinat a les eleccionsintra-partidistes per escollir els candidats a la presidència dels EUA (les eleccions primàries), mentre que el segon es centra en la campanya nacional. El llibre comença analitzant els candidats del partit demòcrata, amb tres protagonistes: Barack Obama, Hillary Clinton i John Edwards. Posteriorment es centra en la campanya de McCain a les primàries del partit republicà. Un cop escollits els candidats a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Cambio De Juego
  • Resumen cambio de juego
  • Cambio De Juego
  • Cambio de juego
  • Cambiando el Juego
  • Resumen capitulo 5 cambio de juego
  • Resumen capitulo 2 cambio de juego
  • Cambi en la reglas de juego

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS