Resumen Enzims

Páginas: 3 (678 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2013
RESUM DELS ENZIMS.
Els enzims son els biocatalitzadors químics responsables de les reaccions metabòliques. No modifiquen les reaccions, tan sols fran que les reaccions químiques es realitzin agrans velocitats en Tª relativament baixes. Controlen les reacccions evitant una despesa energètica, com també permeten la coordinació dels diferents processos metabòlics. Solubles en agua, regulables iactuen tant a nivell intracel·lular com extracel·lular.
Les principals propietats són: l’especificitat, és a dir, la capacitat de catalitzar un sol tipus o uns pocs tipus de reaccions químiques; laselectivitat, que és la propietat de dur a terme les seves reaccions únicament en aquells materials que els són afins; i l’alta especificitat a baixes concentracions, o sigui, la capacitat de realitzarles seves reaccions de forma considerablement efectiva a concentracions molt baixes.
L’especificitat radica en el centre actiu de l’enzim, que és la regió que es posa en contacte amb el substrat. Lesfixacions amb el substrat poden ser dos formes:
-El model clau i pany de l’acció enzimàtica. (E + S= Complex enzim-substrat = Enzim + Producte)
-El model d’ajustament induït, on l’enzim s’adapta alsubstrat (E + S = Enzim-substrat= Enzim + Producte)
En tots dos quan el substrat es troba amb l’enzim tots dos es fusionen, qualsevol altre compost que no sigui el substrat no podra actuar ambl’enzim. Quan es troben fusionats, hi ha una sèrie de forces químiques que trenquen o formen enllaços a l’interior del substrat.
Els enzims poden necessitar cofactors, és a dir, altres elements per poderrealitzar la seva funció:
-Mol·lecules orgàniques (coenzims): vitamines, coenzims relacionats amb reaccions redox, transportadors (FAD, NAD), i implicats en reaccions de transferencia de grupsfosfats (ATP i ADP)
-Ions inorgànics (Mg++, Ca++...)
ACTIVITAT ENZIMÀTICA:
Modulació de l’activitat enzimàtica: canvis de pH ( existeix un pH òptim on l’activitat es màxima, si nò, l’enzim perd...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • enzims
  • ENZIMS
  • enzims
  • Pràctica enzims
  • enzims
  • Els Enzims
  • Investigació de enzims
  • practica enzims

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS