Resumen error suarez

Páginas: 4 (868 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
“EL ERROR SUÁREZ”


Al caure la monarquia d’Alfons XIII, Ortega i Gasset li va atribuir el fracàs a ell per haver nombrat president del Govern a un militar, el general Berenguer. Així, l’erradano fou de Berenguer sinó del Rei.
De la mateixa manera, l’errada no és de Suárez sinó d’un rei franquista (Joan Carles I) que es preocupava més per calmar el temor de les oligarquies (hui en dia moltmés poderoses que abans) que per assegurar la llibertat del poble espanyol.
Allò de que les Corts franquistes ‘’es feren l’haraquiri’’ (es perjudicaren ells mateixos) es mentida, la realitat fou queels franquistes, més llestos que els que els van substituir, eren conscients de que la seua riquesa dependria de l’escalada en el poder dels partits estatals i la seua oligarquia: ja no elsinteressava el règim autoritari. El gran negoci ara estaria en la oligarquia del Estat de partits, des d’on podrien saquejar Espanya sense càstig, cosa que Franco no haguera permès.
Suárez fou cridat pel reicom a temporal per evitar el nomenament de Fraga o Areilza, però el poder se li va pujar al cap i li prengué gust al poder suprem, però la seua ambició no sols era de comandament sinó també de cobdíciai no va haver manera de tirar-lo del poder a pesar de les pressions que sofria el rei per acomiadar-lo.
El desastre de gestió va acabar amb la paciència del rei que decidí prescindir de Suárez persempre. Va reunir al president amb dos tinents en un despatx de la Zarzuela i va dir que d’allí no sortirien fins que no ho arreglaren, i la solució era la dimissió del president. Aleshores es vanconvocar a les Corts per al nomenament de Calvo Sotelo com a president del Govern i Suárez proclama que dimiteix per a que la seua presidència no un parèntesi entre dues dictadures. Lo increïble fou queningú va exigir a Suárez la vertadera confessió de les causes de la seua dimissió i l’encobriment d’aquest fet (Joan Carles obliga a Suárez a dimitir) al poble espanyol.





El pas de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Ines de Suarez
  • vanessa suarez y su resumen
  • resumen errores comunes en el cambio
  • Resumen jornada de errores medicos
  • Resumen De Errores En Imagen Profesional
  • Error de descartes resumen
  • resumen del libreo el mismo error
  • resumen de amigas amores y locos errores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS