resumen filosofia

Páginas: 3 (576 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2014
PRIMER BRESSOL: L'ESCOLA DE MILET
En el segle VI a.C, l'Hèl·lade ocupa bona part de la Mediterrània. La Jònia, a l'Àsia Menor, era un dels centres més actius. S'hi habien establert els anticaqueus. Aquest serà el primer bressol de la filisofia.
Tales i els seus descendents Anaximandre i Anaxímenes, es van començar a qüestionar el valor de les explicacions mítiques; segons ells, eresexplicacions arbritàries, i ells, els primers que filosofaren, cercaven explicacions arbritàries. Així que van ser els primers en protagonitzar el pas del mite al logos. Així que van intentar respondre lespreguntes que els inquietaven buscant les causes dels fenòmens en la natura, buscant una llei racional, és a dir, la realitat de les coses. És dóna un principi de realitat, una natura.
Per a Tales,aquest principi era l'aigua o la humitat, pensaba que eran la font de la vida. Per Anaximandre era l'apeiron, i per Anaxímenes era l'aire.
La seva fecunditat consisteix en l'estil del seupensament: la recerca racional o d'un principi únic, desvinculat de les representacions mítiques.
EMPÈDOCLES(494-432 a.C): De Sicília. Amic de Parmènides, recull els tres principis anteriors(aigua, terra,aire i foc) i els estableix com la famosa teoria dels quatre principis: aquesta seria la realitat que mai no canvia. Les coses naturals están regides per dues forces: l'Amor(que atreu, uneix) il'Odi(que divideix).
ANAXÀGORES(500-428 a.C):


Demòcrit pensava que si una cosa existeix llavors ha de ser eterna perquè, tal com deia Parmènides, «res ve de res». No obstant això, també eraperfectament conscient que les coses que formen el món al nostre voltant estan en constant canvi i transformació. Com resoldre aquesta paradoxa?

Per explicar el canvi que veiem al nostre voltant a partird'una cosa immutable, Demòcrit va postular que existien uns elements bàsics que va anomenar «àtoms» (que significa indivisible). Aquests atoms són eterns però es poden combinar de diverses formes per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen filosofia
  • Resumen de filosofia
  • filosofia resumen
  • RESUMEN FILOSOFIA
  • Resumen de filosofia
  • Resumen de filosofia
  • Resumen de filosofia
  • Resumen de filosofía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS