Resumen Henry Wallon

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 26 de enero de 2013
Resumen de Henry Wallon

Wallon, va estudiar el desenvolupament de la persona. Aquesta des de que neix, evoluciona en totes les facetes, o sigui, globalment.
La ment o psique seria el resultat del’entrecreuament entre el propi organisme biològic i el món social en què es troba un nadó quan neix.
El vector biològic representa un organisme humà que té des de l’origen la previsió d’un ciclebiològic, amb la organització i un calendari maduratiu. La línia social representa les influències emmotlladores de la família que marquen i intenten plasmar uns ritmes i uns hàbits.
La ment de l’ésserconcret no és un espai en blanc a l’espera de ser escrit. Les primeres inscripcions socials no es fan en un organisme buit, sinó sobre un organisme viu que ja funciona.
Considera l’individu com unaunitat biopsicosocial, en el desenvolupament participa la mateixa psique per mínim que sigui el seu grau d’evolució.
La psique o ment està representada per la intersecció entre l’àmbit social i elbiològic; a mesura que es desenvolupa es va ampliant. Una vegada constituïda, no és possible la separació entre l’àmbit orgànic i el social.
El nounat interactua amb el medi social, a través del’activitat muscular i dels moviments. La mare quan l’agafa percep el seu to muscular, primer flonjo i tou i desprès cada vegada més consistent. El nadó rep de la mare la pressió muscular per evitar que caigui.És a través d’aquest contacte físic que s’estableix una veritable comunicació de la mare en direcció a l’infant. El nadó anirà notant i diferenciant cada vegada més aquests missatges i donaràresposta a aquests adaptant la postura del seu cos i graduant el seu to muscular.
És un dels primers punt d’encreuament entre el nadó i el món social representant per la mare. A partir d’aquests primerscontactes físics, es va constituint el nucli de la ment o psique. Un nucli amb una sòlida base afectiva/motora, que s’anirà ampliant i acabarà constituint la part intel•lectiva i emocional de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Henry wallon
  • Henry Wallon
  • Henry wallon
  • Henry wallon
  • henry wallon
  • Henry Wallon Ensayo
  • Biografia Henry Wallon
  • Henry wallon biografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS