Resumen Home

Páginas: 3 (518 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
Comentari de textos
Ciències Socials
Text A – J.Junt: Sessió científica de la Societat Antropològica de Londres, 1863.
a) “ Característiques de l’anomenada raça negra”
b) En aquest text defensenla colonització, anomena a la raça negra molt relacionada als micos, no vol dir que els menyspreïn però d’alguna manera s’anomena salvatge a l’ésser humà de pell fosca. Tracte als negres comanimals, diu que en el seu hàbitat natural són més llests que nosaltres, referint-se a ser inútils en altres llocs del món. Segons el text no tenen cap relació amb la “raça europea” o de pell blanca, enposicionem per sobre d’ells, “només som nosaltres qui els podem humanitzar i civilitzar”.
c) Els europeus van anar a la recerca de nous territoris per aconseguir recursos naturals i obtenir mésriquesa, van eliminar totalment la cultura i tradicions que mantenien a l’Àfrica i Àsia, en aquests text es reflexa la visió de la majoria de colonitzadors d’aquella època, van expandir el cristianisme iutilitzaren als indígenes per a qualsevol treball obtenint un preu gairebé nul per els seus treballs realitzats.
d) En general tot m’ha sorprès, és difícil pensar en tot el que relaciona el text,amb la població del món que té el nivell de melanina més alt. Tots venim del mateix lloc i de les mateixes característiques, a vegades la raça humana per estar més desenvolupada o per tenir en la sevapossessió més riquesa, pot arribar a creure’s o pensar superior.
Com a conseqüència, crec que el inici del racisme o veure la gent de pell negra inferior a nosaltres s’origina aquí, a l’època de lacolonització quan arribaren els europeus i van creure reis del món.
Text B – Discurs de George Clemenceau a la Cambra de Diputats, 30 de Juliol del 1885.
a) “ La realitat de les afirmacions a ladiferència”
b) En el text B, s’oposa a les diferències entre races, no hi ha dret de les nacions anomenades superiors contra les nacions anomenades inferiors. Tot som iguals, els motius pels quals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HOME RESUMEN
  • Resumen de home
  • Resumen home
  • Home el resumen
  • Resumen Home
  • Resumen Documental Home
  • resumen video home
  • Home Resumen Del Video

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS