Resumen Homes

Páginas: 10 (2326 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
isabelHomes
Autora: Isabel-Clara Simó.


Autora: “Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943)  és una escriptora, periodista i política valenciana. Se la considera una de les autores modernes més importants de literatura catalana i ha estat guardonada en diverses ocasions gràcies a les seues obres (Júlia, La innocent, Raquel, El meu germà Pol, …)”
Títol: Homes.
Editorial: Bromera.
Edició: 1a Edicióportàtil, produïda a Alzira el juny de 2011.
Col·lecció: Els Nostres Autors.
Capítol 1: La desgràcia de ser home.
Argument: És la història de Pau, un xic al qual se li comencen a ocórrer una sèrie d’accions les quals únicament estan vinculades als homes, com pot ser, matar un insecte o mirar el motor del cotxe. Aquests fets encara que ells no sàpien del tema o no estiguen capacitats per fer-hosempre se’ls atribuïm injustament.
Idea: L’autora vol que ens adonem de que en realitat els homes tenen els mateixos pors i les mateixes capacitats que les dones, i que per tant l’únic que hi ha es un fum de tabús atribuïts a ambdós sexes.
Capítol 2: L’Atómico.
Argument:Els protagonistes d’aquesta història són dos amics que antigament havien anat junts a l’institut, a l’igual que les seuesnovies, ara ja casades amb ells. Aquests dos queden a l’antiga discoteca on solien anar quan eren joves, i on varen començar a festejar amb les seues dones. Al moment en que es posen a parlar recorden com de bé estaven amb les xiques abans d’haver-se cassat, però en eixos moments, encara que diuen que volen molt a les seues novies no suporten el dia a dia amb elles.
Idea: Els homes no valoren lacompanyia d’una dona quan estan cassats, ja que no poden suportar tot allò que suposa estar vivint en parella, en canvi quan son joves si que necessiten eixa companyia, per a poder sentir-se lliures i “adults”.
Capítol 3: Penseu bé que demaneu: us ho podrien concedir.
Argument: Aquesta història ens conta la vida d’un pintor, prou bo, el qual no ven cap quadre a les exposicions i fins i tot ha deixatla seua dona per la feina, evidentment sense cap profit. Un dia, ja fart de tot decideix anar a un bar a emborratxar-se i és ací on coneix una xica que li recomana anar a una vident que pot concedir-li tot allò que desitja. La vident, li diu que faça una sèrie de coses per a que puga obtindre eixa fama, però desgraciadament, aquesta li ve amb la seua mort, i amb el reconeixement dels seus quadresper part de la galeria d’art i per part d’altres que en vida l’ignoraven.
Idea: Moltes vegades és millor ser feliç al costat de la teua família, que ser-ho sense ella o en el cas d’aquest personatge, sense tan sols poder gaudir-la ell.
Capítol 4: Veïns.
Argument: És la història de dues persones que viuen a la mateixa finca, però que no mai s’havien vist, fins al moment. Ella és una xica jove idesendreçada que va a la facultat, és a dir tot el contrari a Melcior que és un home molt ordenat. El primer dia que Melcior decideix pujar per l’ascensor (només perquè va patir un accident) es queda tancat amb la xica jove, ell va tocar-li els pits sense voler i al eixir de l’ascensor van començar una nova vida junts casant-se i tot.
Idea: Tot pot passar encara que els protagonistes no tinguenres a vore, però igualment hem sembla massa voler compartir la teua vida amb una persona, la qual coneixes a penes minuts.
Capítol 5: El tatuatge.
Argument: Arribat l’estiu un home li diu a la seua muller que es depile, perquè li fa vergonya que se li vegen el pels per baix del bikini. Com que la dona no està d’acord, li diu que només es depilarà si ell es depila el pit, i així ho van fer. Unanit, ell queda amb els seus amics i quan ja no podia estar més borratxo, amolla allò de que s’ha depilat. Els seus amics per fer la gràcia, el porten a una tenda on fan tatuatges i el tatuador li pinta dos pis de dona al seu pit depilat. Finalment, és la dona la que no vol anar a la platja amb ell.
Idea:Al cap i a la fi tothom té defectes i estant en parella hem de saber conviure amb ells....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HOME RESUMEN
  • Resumen Home
  • Resumen de home
  • Resumen home
  • Home el resumen
  • Resumen Home
  • Resumen Documental Home
  • resumen video home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS