Resumen hume abstract

Páginas: 7 (1579 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2011
ABSTRACT

[Terminologia]

2- Percepció : tot allò que pot estar present en la ment, ja sigui per sentits, passió el pensament i reflexió.
Impressió : quan sentim una passió o emoció o tenim les imatges d'objectes externs que ens han transmès els sentits
Idea : quan reflexionem sobre una passió o un objecte que no està present
Fa la diferència en entre el fet de sentir (impressió) i elpensar (idea).

3- És que totes les nostres idees es deriven de les nostres impressions, i que mai podem pensar en cap cosa que no hàgim vist fora de nosaltres, així doncs a través dels sentits, el principi de correspondència utilitzat com a criteri de la veritat. Això es contraposa totalment a Descartes, que defensava un pensament racionalista i per tant, la raó com a criteri de la veritat.

4-critica la confusió en què tot coneixement és idea sense distingir entre impressions i idees, Hume intenta precisar la seva postura amb la concepció de innatisme de Locke.

5- perquè les impressions sempre precedeixen a les idees, cada idea prové de la imaginació d'haver tingut primer una aparició de les coses.

6- Les dues són clares i evidents, però moltes vegades les idees són fosques i ésdifícil dir exactament la seva naturalesa, per això té el recurs de la impressió per convertir-la en clara i precisa.

7- el principi de còpia consisteix que les idees són les petjades o còpies que deixen les impressions en la nostra memòria o imaginació. Crítica contra el innatisme de filòsofs com Descartis o Plató.

8- quan es pregunta que impressió es deriva la idea i no saps que impressióprocedeix, conclou que és una idea que manca de significat.
9- Les creences religioses, són idees que manquen de *existència o de demostració *científica i per tant connoten ser una idea buida al no tenir un significat concret.

[Anàlisi de la causalitat]

10- La contigüitat, la prioritat i la conjunció constant

11- si som capaços de explicar la inferència del xoc de dues boles seremcapaces d'explicar qualsevol cas que operi la nostra ment.

12- és utilitzat com a metàfora de l'home normal però sense experiència, posseeix la capacitat d'inferir el moviment però és incapaç de determinar-ho tot a causa de la seva precària experiència.

13- a través d'aquesta frase intenta donar explicacions sobre el mètode deductiu, ja que les coses no són sempre iguals i la causa no serà lamateixa en tots dos contextos. Per tant a través de l'inductiu demostren de forma errònia que les coses seran sempre així i que per tant la causa també, la qual cosa suposa l'acceptació de semblança entre tots dos contextos.

14- que tots els raonaments referents a la causa i l'efecte estan fundats en l'experiència, així com els raonaments de l'experiència serà que suposem que la naturalesacontinuarà uniformement igual.

15- que el costum de percebre coses amb els sentits són les que determina la meva ment, no la raó.

[Filosofia escèptica]

16- a través de la concepció de les coses, Hume estableix el procés d'afirmar que quan implica contradicció no pot ser concebut, així doncs demostra el seu pensament escèptic.
17- allò que ens impedeix quedar-nos paralitzats consisteix en elsentiment de la creença, que estableix una concepció diferent a la concepció, una concepció que segons Hume és més vivaç, ferma, viscuda i intensa.

[Crítica de la substància]

18- és inintel·ligible perquè cada cosa que existeix és particular, solament coneixem qualitats particulars i percepcions. No tenim cap idea de substància de cap tipus ja que no tenim idees sinó del que es derivad'alguna impressió.

19- s'assemblen que són idees/ percepcions particulars, sense cap noció d'alguna cosa que puguem cridar substància

21- Plató ,no tot allò que existeix és particular sinó que prové de la idea, i Parménides ja que no és realitza a través dels sentits.

[L’associació d’idees]

22- Semblança, un dibuix ens fa pensar en l'objecte que representa
Contigüitat: quan parlem de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Abstract y Resumen
  • Resum hume
  • Resumen de Hume
  • Hume Resumen
  • Hume resumen
  • Resumen, abstract, nota
  • Resumen Baby human
  • Resúmen de hume y burke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS