Resumen Ilíada

Páginas: 9 (2002 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
LA ILÍADA Contingut
La trama es centra en la figura d'Aquil·leu i narra els esdeveniments ocorreguts durant 51 dies en el desè, i últim, any de la guerra de Troia. El títol de l'obra deriva d’un dels noms grec de Troia, Ιlión.
Aquil·leu, el millor guerrer dels aqueus, abandona els combats ofès per la sostracció per part d'Agamèmnon d'una jove guanyada en un botí, Briseida. Amb l'abandód'Aquil·leu i dels seus soldats mirmídons, els grecs patiran grans calamitats i les seves naus estaran a punt de perir incendiades pels troians. Davant la impassibilitat d'Aquil·leu en les desgràcies aquees, Pàtrocle, el seu millor amic, li demanarà les seves armes i permís per a participar en la batalla. Aquil·leu, a contracor, li ho concedirà. Pàtrocle, després de realitzar grans gestes bèl·liques, seràoccit amb l'ajut d'un déu per Hèctor, fill gran de Príam i el millor guerrer troià, el qual gosarà fins i tot de vestir les armadures d'Aquil·leu. La mort de Pàtrocle tornarà Aquil·leu al combat per tal de venjar el seu amic, i en singular combat vencerà Hèctor i l'occirà. El cadàver del vençut serà arrossegat davant les muralles de Troia. No obstant això, el rei Príam aconseguirà la clemènciad'Aquil·leu i podrà retre al seu fill els honors funeraris.
Resum dels cants
La invocació a l'inici del Cant I són, potser, els versos més famosos del gran poema grec:
Canta'ns, dea, la còlera del fill de Peleu, la d'Aquil·les,
destructora: portà innúmers dolors als d'Acaia,
llançà a l'Hades, a munts, davant d'ell les ànimes fortes
d'herois, i convertí els seus cossos en presa de gossos
i enconvit d'ocellots; el designi de Zeus va acomplir-se,
el d'aleshores, és clar, quan van separar-se en discòrdia,
per primer cop Aquil·les diví i Agamèmnon duc d'homes.
* Cant 1: Després de nou anys de guerra entre aqueus i troians, una pesta es desencadena sobre el campament aqueu. L'endeví Calcant, consultat sobre això, vaticina que la pesta no cessarà fins que Criseida, esclavad'Agamèmnon, sigui tornada al seu pare Crises (sacerdot d'Apol·lo). La còlera d'Aquil·leu s'origina per l'ofensa que li infligeix Agamèmnon, ja que després de cedir Briseida, arrabassa a Aquil·leu la seva part del botí: la jove sacerdotessa Briseida. Aquil·leu es retira de la batalla, i assegura que només hi tornarà quan el foc troià abasti les seves pròpies naus. Zeus dóna suport a la decisió d'Aquil·leu através de la petició de la seva mare Tetis.
* Cant 2: Zeus, inquietat per la promesa que havia fet a Tetis, aconsella per mitjà d'un somni a Agamèmnon que armi les seves tropes per atacar Troia. No obstant això, Agamèmnon, per provar el seu exèrcit, proposa als aqueus tornar a casa, però Odisseu anima a continuar la lluita. A continuació s'enumera el Catàleg de les naus aquees i el catàleg delstroians i els seus aliats.
* Cant 3: El cap de les tropes troianes, Hèctor, increpa el seu germà Paris per amagar-se davant la presència de Menelau. Davant d'això, Paris decideix desafiar Menelau en combat singular. Helena, el rei Príam i altres nobles troians observen la batalla des de la muralla, on Helena presenta alguns dels caps aqueus. La batalla es deté per a la celebració del duelsingular, amb la promesa que el vencedor es quedaria amb Helena i els seus tresors. Menelau està a punt de matar Paris però aquest és salvat per Afrodita, i és enviat al costat d'Helena. Es convoca la treva entre aqueus i troians.
* Cant 4: Després d'una petita assemblea dels déus, aquests decideixen que es reprenguin les hostilitats, pel que Atena, disfressada, incita Pàndar perquè trenqui latreva llançant una fletxa que fereix Menelau i després de l'arenga d'Agamèmnon les seves tropes, es reprèn la batalla.
* Cant 5: Entre els aqueus destaca en la batalla Diomedes, fill de Tideu, que és assistit per Atena, i que està a punt de matar Enees, arribant a ferir Afrodita. Mentrestant, Ares i Hèctor comanden les tropes troianes i també destaca Sarpèdon, cabdill dels licis, que mata...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen La Iliada
  • RESUMEN ILIADA
  • Iliada muy resumida
  • resumen iliada
  • La Iliada
  • Resumen iliada
  • Resumen iliada
  • Resumen de La Iliada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS