Resumen "Les cendres del cavaller"

Páginas: 16 (3961 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2013
Resum de Les Cendres del Cavaller de l'autor Silvestre Vilaplana
La novel·la històrica comença quan l´autor del Tirant lo Blanc escriu una carta al Senyor Marti Joan deGalba. En la carta li demana que el Tirant lo Blanc sobrevisca i que siga cuidat amb la mateixa intensitat que ell el va cuidar.
El principi relata com el seu pare l'havia fet aprendre l'ofici d'agricultor per tal que pogueratreballar totes les terres que heretaria. Però li ha tocat viure una època difícil. El seu cosí li conta que una gran plaga ha devastat la majoria de cultius i les rendes de la família han disminuit de una manera exajerada.
A més, la familia ha arribat a un punt molt gran de enemistat amb la reina ja que esta està a favor de l'arxiduc Carles, mentre que tota la familia Martorell vol que siga FelipV el sucesor a la corona.
Mamprenen un viatge asta Napoles per a que un famós príncep intercedisca a favor seu i conseguisquen tornar a l'estat de benestar que havien disfrutat hasta eixe momento. Fou molt tranquil, els mariner anaven molt confiats en l'exit de la expedició i es passaven el dia contant històries béliques pasades sense preocuparse per res.
Un dia quan ja estaven prop deNapols elpare de Joanot li va fer cridar per a contarli que pensava canviar el testament i deixarli a ell tots els bancals que tenien prop de Gandia. Joanot, com a bon germà que era, li va pedir a son pare que s'ho pensara i despres parlarien.
Arribant al port tots estaven molts contents i confiats . EL tragecte hasta Napols era molt rapid i al acostarse a l´illa no van veure cap barca en el port, sols unpetit vaixell pesquer que s´havia despistat i es dirigia hacia la primera embarcació. El vaixell estava ple de pirates i anava conduit per un grup molt agressiu que no va dubtar a assaltar l'embarcació, i quan va iniciarse tota una flota de barques els va atacar i en poc de temps van aconseguir abordar la nau del rei i segrestar totes les naus. Rapidament demanaren una gran cantitat d'or a canvide soltarlos. La reina no va voler sabersen res ya que estava enemistada amb el Martorell i els pirates es dirigiren a Sàsser aon el pare de Joanot va morir despres de canviar el testament. Uns dels dies que Joanot va estar en l´illa van passar uns cavaller que anaven a negociar l´alliberament del rei i dels seus germans, poc despres va regresar uns dels germans, Joan va poder tornar gràcies a ungrup de mercenaris que es trobaben alli fent una croada contra els musulmans.
Va estar uns dies en Barcelona en casa de un amic que es va fer en la travessia de tornada i despres va regresar a la seua casa. Ayi es va fer carrec dels asumptes familiars i va aconseguir comprar moltes terres demanant prestat Diners als jueus prestamistas.
Un dia Damiata, la filla de Joanot va entrar a la cambra deson pare i li va contar que havia fet bodes sordes amb Montpalau i que despres aquest va negar d`haverles fet. Joanot es va muuntar en col·lera i va manar una carta a Montpalau exigit−le que o es cassava amb Damiata o el retaria a un dol a ultrança.
Montapalau va aceptar el dol pero amb algunes condicions: havien de lluitar en un terreny neutral, com per exemple, Portugal. Joanot va començar amenejar fils pa que pogueren celebrar al sud de Portugal una lluita a tota ultrança.
Tot astò ocorre enmig de les relacions tormentoses amb la reina. El resultat de la disputa va ser que van condemnar a joanot a servir durant un parell de mesos a la cort de la reina. Era un castic que manxava l'honor dels Martorell però no podia negarse perque l'orden venia de la reina. Foren dos mesos molt durs enels cual joanot va patir molt per el seu honoor, que va quedar per terra. No es que el menospreciaren, sino que el simple fet de vore a un noble com joanot servint com ho feia la gent sense Diners ya era molt humillant.
Galceran fer−se carrec de la famil·lia. Amb l`ayuda dels Ladernosa va manar cartes a totes les monarquies d`Europa amb el fi d`encontrar una solució al assumpte. El rei de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Cendres Del Cavaller
  • Cendres del cavaller
  • les cendres del cavaller
  • Comentario Les Cendres Del Cavaller
  • Cendres del cavaller
  • Cendres Del Cavaller
  • Les Cendres Del Cavaller
  • Les cendres del cavaller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS