Resumen Les urpes del diable

Páginas: 5 (1210 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2014
RESUM DEL LLIBRE ``LES URPES DEL DIABLE´´

Tot comença quan aparéix mort el papa Bonifaci VIII d’una manera molt extranya. Al morir el papa, ix elegit Benet XI com a pontífex.
El papat decideix cridar a un metge molt famós anomenat Arnau de Vilanova, que treballava a Catalunya per al rei Jaume II, per a que investigue el cas.
Quan arriva a Roma, Arnau es trova que han assassinat a PietroSavinola, cardenal de Viterbo, i se’l emporta al laboratori que li deixà Benet XI al seu palau per a intentar averiguar alguna cosa, perquè havia segut assassinat de la mateixa manera que l’antic papa. Els cadàvers tenien el cap mig penjant, l’estòmac destrosat i unes senyal a l’esquena amb unes marques que pareixien les urpes del diable, a més a més quan van trovar als cossos hi havia taques desang al altar on els van trovar.
Quan Arnau ja estava a Roma, un barri dels suburvis es va vore infectat per la peste, per la culpa d’una rata i el famós metge recomanà cremar aquesta part de la ciutat i ho van fer. Mentre ho cremaven Arnau reconegué una olor que feien els cadàvers dels cardenals i va deduïr que l’assassí els cremava el greix.
Conrado Simone, comerciant de teles, quan arrivà deFlorència fou a buscar a la seva dona que comitia adulteri amb el cardenal De la Bressa, però es trovà amb el cardenal mort, açó va alçar sospites damunt d’ell i el cardenal De Lucca (un dels caps de la Inquisició) el comdenà a mort, es a dir, el cremaren per ser el presunt assasí
Arnau de Vilanova no estava molt segur d’aquesta culpavilitat i per molt que el papat volguera que tornara a Catalunyaes quedà per asegurar-se. Thotom li donà la raó quan aparegué mort el cardenal Colonna amb les mateixes circumstàncies dels altres cardenals, aleshores Arnau amb la ajuda Bernat Deliciós retornà les investigacions. Bernat fou el que descobrí el ritual que fei l’assassí, haches es trobava a la Bíblia. Arnau va descubrir que eren els sanyals que tenien a l’esquena els cadàvers, van resultar sernombre romans que assenyalaven quin era el manament que el cardenal assassinat va incumplir en vida, ho va sabre per deducció quan aparegué mort el cardenal Colonna que tenia moltes riquesses per estafa i li va apáreixer a l’esquena VII.
Si la teoría d’Arnau era vàlida, encara faltaven tres cardenals per assassinar.
Quan Arnau i Bernat anigueren a la cambra d’Arnau per a parlar del problema, Bernates va prendre una copa de vi que hi havia a una gerra i deixà que Arnau descansara. Mentre Arnau estava endormiscat, un dels soldats entrà a la cambra i li digué que fòra a vore a Deliciós perque estava molt malalt. Arnau anigué de seguida. Bernat tenia dolors abdominals i estava molt blan, aleshores fou quan Arnau recordà que Bernat s’havia prenut una copa de vi que podia haver estat enverinat pervoler matar-lo.Arnau demanà que cremaren pa cremat i cendra aleshores evitaria que el verí tocara l’estómac o la sang.
El cardenal De Lucca va ser detingut perque un criat del cardenal Colonna el va vore ixir del palau el día que aparegué mort Colonna, però De Lucca només va anar a parlar amb ell perquè volien desfer-se d’Arnau.
Quan De Lucca estava a la cel.la, una figura negra amb caputxaentrà i li donà un botxí a canvi de que confessara que havia sugut ell l’assassí, De Lucca va obedir. Arnau no estava molt convençut d’açò i amb Bertrand de Got van anar a vore a De Lucca, però haches no estava a la cel.la perquè el papa s’havia compadit del cardenal i havia ordenat que el traslladaren, de nou, a la seua habiotació, així que van desidir demanara permís al papa per a poder parlaramb ell. Els rebé el cardenal Nuovo que els va informar de que el papa estava descançant i no podia ser estorvat i que no podien anar a vore a De Lucca. A Bertrand li paregué estrany i li ho va fer sabre a Arnau i mentre parlaven va eixir el tema de la mort de Bonifaci VIII i Arnau va arribar a la conclusió de que el antiu papa va se assassinat per incumplir el primer manament, però Bertrand no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • les urpes del diablo
  • Les urpes del diable
  • Les Urpes Del Diable
  • les urpes del diable
  • les urpes del diable
  • Les Urpes del Diable
  • Resumen diablo
  • Resumen Diablo De Los Numeros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS