Resumen ley matrimonio

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013
Resum: Llei 13/2005, d’1 de juliol, per la qual es modifica el Codi civil en matèria de dret a contraure matrimoni. 157, de 2-7-2005
La Constitució espanyola estableix que la relació i convivènciade parella és una expressió de la naturalesa humana. El matrimoni, segons l’article 32 de la Constitució, és una institució jurídica de rellevància social que permet viure en comú a una parella. Ellegislador ha de regular y conèixer aquesta institució, encara que és la llei la que determina quin és el contingut.
El Codi civil espanyol fet al 1889, provenint del Codi civil francès de 1804, enténcom a matrimoni aquella institució i relació jurídica entre persones de diferent sexe. En els codis del dos últims segles es donava per suposat que el matrimoni s’havia de donar entre persones dediferent sexe, per això no es feia cap referència de prohibició cap a les persones del mateix sexe. Actualment, la societat espanyola és molt més rica, dinàmica i plural, i ha acceptat i reconegut laconvivència com a parella entre persones del mateix sexe. Cada vegada aquesta acceptació és més gran, i supera els prejudicis creats.
El legislador ha de veure aquesta realitat, i per això en laResolució del Parlament Europeu es demana a la comissió Europea que presenti una proposta de recomanació per posar fi a la prohibició de contraure matrimoni totes aquelles parelles del mateix sexe, a més degarantir que tinguin els plens drets i els beneficis del matrimoni com les parelles de diferent sexe.
Durant la nostra història, les relacions entre persones del mateix sexe han estat duramentdiscriminades, discriminació que el legislador ha decidit eliminar. Es busca un marc on aquestes persones tinguin els seus drets d’igualtat ja que els ciutadans així ho exigeixen. El canvi produït en laLlei té la seva fonamentació en la Constitució: igualtat del ciutadans en el lliure desenvolupament de la seva personalitat (articles 9.2 i 10.1), preservació de la llibertat pel que fa a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ley de matrimonio homosexual
  • “Ley del transgénero y el matrimonio.”
  • Ley de Matrimonio 2014
  • Ley Matrimonio Igualitario
  • Ley del matrimonio gay en argentina
  • Ley de matrimonio igualitario
  • ley de matrimonio igualitario unlz
  • Secretos de un matrimonio resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS