Resumen Libro CMC T.4

Páginas: 3 (682 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
Examen CMC Tema 4
Qui som?
Els humans som animals mamífers de l’ordre dels primats. Els primers primats eres insectívors i arborícoles. Fa entre 20 i 25 milions d’anys es van originar la famíliadels pòngids, i posteriorment la família dels homínids.
Els humans actuals, Homo Sapiens, som els únics homínids vius avui dia.
Els nostres avanpassats eren els australopitecs i vivien a l’Àfrica.L’Homo habilis va aparèixer fa 2 milions d’anys. L’Homo sapiens fa uns 130.000 anys.
Homonització: La selecció natural va actuar de manera que es van seleccionar els caràcter biològics que afavorien:La posició erecta (bipedisme)
L’augment de la capacitat craniana
La mà prènsil capaç de manipular objectes.
L’aparició del lenguatge articulat.
La posició erecta va permetre l’alliberament de lamà, diversos canvis en l’aparell fonador van fer possible la progressió del llenguatge, l’eina fonamental per transmetre el coneixement.
L’antropoliga: És la ciència que s’ocupa de l’esser humà des dediferents aspectes. L’antroplogia física o paleoantropologia: És a disciplina que estudia l’origen biològic de la humanitat.
El procés d’hominització va ser possible gràcies al fet que la selecciónatural va afavorir als homínids, caràcters relacionats amb la complexitat del sistema nerviós, la manipulació d’estris, en el llenguatge i en la capacitat d’aprendre.
L’encefalització: es elprogressiu augment del volum i e les funcions cerebrals.
L’esser humà té una capacitat d’aprendre molt superior a la d’altres espècies.
D’on venim?
La espècie humana es d’origen Africà (origen delsaustralopitecs i homínids), la nostra capacitat d’explorar i colonitzar ha fet que l’ésser humà s’expandeixi arreu del món.
L’Homo Sapiens es va originar fa 200.000 d’anys a Euràsia.
Les troballes de nousfòssils, la determinació de la seva antiguitat, l’estudi del DNA antic i del DNA mitocondrial, ens ha permès establir relacions de parentiu entre les espècies que es representen en arbres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen libro 4 acuerdos
  • Resumen De Libro De 4 Acuerdos
  • Resumen Libro Los 4 Acuerdos
  • Resumen del libro Los 4 Acuerdos
  • Resumen libro 4 acuerdos
  • Resumen CMC tema 3 y 4 libro SM
  • Resumen Libro Mayonesa 1 4
  • Resumen de Harry Potter libro 4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS