Resumen libro UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES DE TUSON

Páginas: 5 (1215 palabras) Publicado: 8 de junio de 2013
DE COMUNICACIÓ ORAL I ESCRITA
1-“Una imatge val mes que mil paraules“
Resum: Les imatges ens envolten constantment en la nostra vida quotidiana (televisió, cartells, revistes,...) però ens proporcionen una comunicació escassa i mala , ja que ens mostres fragments de la realitat; mentre que les paraules ens expliquen de manera detallada, amb sentiments, la realitat de les coses.
Tema:L´enfrentament de la imatge i les paraules.
2-“Aviat desapareixerà l´escriptura”
Resum: Es una cosa molt poc probable ja que l´escriptura es una eina fonamental per a la complexa organització de la nostra societat. La desaparició de l´escriptura tampoc seria una gran tragèdia ja que fa cinc mil anys encara no existia i nosaltres si., per això lo únic que passaria seria que la nostra vida seria molt messenzilla i la nostra societat molt mes simple.
Tema: Com seria el nostre mon sense l´escriptura
3-“Fer literatura és cosa de pocs, ben dotats per la natura”
Resum: Segons els estereotips, un es poeta de naixement, es a dir, naturalment te un do per a la poesia. Tot el mon es capaç de fer literatura, només cal temps i dedicació. L´autor ens diu que ningú es millor que l´altre, es a dir, que totssom iguals i que podem fer el que ens proposem.
Tema: La capacitat de fer literatura
4-“Els joves parlen malament i els periodistes escriuen malament”
Resum: No es que els joves parlen malament, sinó que construeixen correctament estructurat lèxicament ( substantius, adverbis, frases subordinades,...). Lo únic que fan es adaptar el llenguatge a una manera que els resulta mes còmoda lacomunicació. Pel que fa als periodistes, tampoc escriuen malament, només que ara escriuen mes, i cal que aquesta informació aplegui a molta gent
Tema: La forma de parlar dels joves i la forma d´escriure dels periodistes
5-“El llenguatge es un mitja de comunicació”
Resum: La llengua es una mena d´artefacte utilitari amb un conjunt de peces que es deuen combinar correctament i que serveixen per aorganitzar-nos, ja siga col·lectivament o individualment. El autor defensa els llenguatges dels pobles
Tema: El llenguatge
DE MITES INOCENTS
6-“El ioruga es una llengua rara, exòtica”
Resum: Totes les llengües tenen gramàtica, es a dir, sistema o estructura, encara que les regles del joc de la llengua no constin en un volum relligat en pell i titulat amb lletres daurades. Es una expressió humanaessencial
Tema: Totes les llengües son iguals
7-“La meva llengua es la mes fàcil de totes”
Resum: Per a totes les persones, la seva llengua es la mes fàcil. Cal entendre que les dificultats que podem tenir per aprendre una llengua es la mateixa que una altra persona te per aprendre la nostra. Tot es qüestió de perspectiva.
Tema: La dificultat d´aprendre una llengua nova
8-“La llengua maternasempre ens ha d´acompanyar”
Resum: Aquesta afirmació es falsa ja que si ens anem a un altre estat, amb unes altres costums, deixem la nostra llegua apartada i la nova llengua que predomina en l´estat, passa a ser per a nosaltres la primera o la mes important.
Tema: Identificació i us de la llengua materna
9-“Val mes dedicar les hores del català a l´estudi de l´angles”
Resum: La gent que viatge pelmon constantment i es fa servir de diversos idiomes son una minoria insignificant. La majoria de la gent estudia, treballa i es jubila en terres concretes i properes. Sempre es bo aprendre noves llengües però també es bo dedicar-li hores a la teva llengua ja que forma part de la nostra cultura i sinó li dediquem temps, aquesta acabarà per desaparèixer i s´impossara una llengua única per a tots.Tema: La continuïtat de les llegues territorials
10-“Les llengües amb més parlants son mes útils”
Resum: En un país concret, la llengua mes parlada es la llengua concreta d´aquell país concret. Tot es qüestió de saber on ets i què fas o vols fer. No es mes útil la llengua amb mes parlants sinó la que et pot resoldre els problemes de cada dia.
Tema: Cada llengua es útil, segon on et trobes
DE...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • UNA IMATGE NO VAL MÉS QUE MIL PARAULES (TUSON)
  • una imatge no val mes que mil paraules
  • Una Imatge No Val Més Que Mil Paraules
  • una imatge no val mes que mil paraules
  • Una Imatge No Val Mes Que Mil Paraules
  • Una imatge no val mes que mil paraules
  • Una imatge no val mes que mil paraules
  • Una imatge no val més que mil paraules

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS