resumen literatura

Páginas: 2 (422 palabras) Publicado: 5 de julio de 2013
Idees bàsiques

Modernisme (1892 - 1911)
Noucentisme (1906 - 1923)
Ideologia
Eren “revolucionaris” portaven la contrària als burgesos (que normalment eren els seus pares) perquè consideravenque la societat burgesa era estirada i “carca”.
Es consideraven bons ciutadans i creien que com a membres de la burgesia havien de contribuir tan com poguessin al desenvolupament de Catalunya a nivellpolític.
Tipus d'obra
Feien molta poesia i sobretot teatre ja que consideraven que aquest era la forma literària més completa.
Ferien sobretot poesia en la que expressaven els seus ideals i tambéassaig on feien arribar al poble les seves idees sobre com havia de ser la societat.
Autors importants
Joan Maragall: poeta, vitalista. Estimava la vida i considerava que era un dels bens méspreuats. La seva teoria poètica s'anomena la paraula viva i deia que la poesia, com la vida, havia de ser espontània, pura i bella i que havia de fer encara més bell el món. (visions i cants)
Joan Puig iFerreter: feia teatre regeneracionista, volia desvetllar la consciència dels espectadors perquè volguessin canviar el seu entorn i lluitessin per una millor situació.
Santiago Rusiñol: feia teatresimbolista i era partidari de l'art per l'art. En el simbolisme no només el text té importància, cada petit element ha de fer-se servir per transmetre la idea a l'espectador.
Eugeni d'Ors: ideòlegdel noucentisme, va ser qui en va formular tots els principis ideològics. Publicava gloses al diari i també escrivia assajos on explicava com considerava que havia de ser la societat catalana i quinshavien de ser els seus nous principis.
Josep Carner: poeta més important del noucentisme. Intentava que les seves obres fossin perfectes tan a nivell formal com de contingut. En la seva obra mésfamosa els fruits sabrosos expressa el pas de la vida i allò que hi ha de bonic en ella mitjançant poemes en els que a més es fan servir fruits per mostrar el pas del temps (els fruits més característics...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen literatura
  • resumen de literatura
  • Resumen De Literatura
  • Resumen Literatura
  • Resumen Literatura
  • Resumen de literatura
  • RESUMEN LITERATURA
  • Resumen Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS