resumen odisea

Páginas: 5 (1039 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
L'ODISSEA

CANT 1

El poeta invoca la musa per relatar la història d'Ulisses. En aquest moment Ulisses està a l'illa de Calipso. Comença el relat al concili dels Déus amb l'ausencia de Posidò i Atenea diu que Ulisses hauria de poder tornar i els demés estàn d'acord. Atenea es disfraça de rei Mentes i va a Itaca a dir-li a Telèmac que vagi a buscar el seu pare. Casa plena de pretendents.Guiat pper Mentes, Telèmac diu que anirà pel seu pare a l'assamblea.

CANT 2

Telèmac convoca l'assamblea i els diu als pretendents que se'n vagin, ja que el seu pare està viu i l'anirà a buscar. Antíno i Eurímaco li diuen que està mort i que deixaràn de destrossar la casa en quant sa mare escolleixi un nou marit. Atenea disfressada de Mentor (amic d'ulisses) proporciona un vaixell i unatripulació a Telèmac, que embarca de nit.

CANT 3

Telèmac i "Mentor" arriben al matí a Pilos on el rei Néstor els relata altres tornades d'herois desde Troia però no té cap informació d'Ulisses. Els hi diu que vagin a Esparta a parlar amb Menelau, just acabat d'arribar de llargs viatges. Atenea desapareix, i el rei sobtat, diu al seu fill Pisístrato que vagi amb Telèmac a Esparta.

CANT 4

AEsparta, Menelau i Helena els hi expliquen la guerra troiana amb Ulisses. Diu que el Déu Proteu li ha dit que Ulisses està amb Calipso. Per altra banda a Itaca els pretendents s'adonen que Telèmac ha anat a buscar Ulisses i pretenen matar-los quan tornin. Penelope té por però Atenea la relaxa amb un somni.

CANT 5

Segon concili dels Deus: Atenea insisteix en ajudar a Ulisses. Zeus envia a Hermes aCalipso per dir-li que l'alliveri i que en 20 dies arribaran els feacis i l'ajudaran a tornar a Ítaca. Calipso diu que els Déus li tenen enveja peró acaba ajudant a Ulisses a fer una balsa i l'aconsella. Quan porta 18 dies navegant veu terra però Posidò el veu i li destrueix la balsa. Ino leucotea, nimfa marina, li dona un vel inmortal i Ulisses arriba a terra en 2 dies. Al arribar cau delfatigament i dorm.

CANT 6

En un somni Atenea visita Nausíca, filla del rei de Esqueria i li exigeix les responsabilitats que té com a dona en edad de casar-se. Nausíca demana al seu pare un carro amb mules per rentar la roba al riu. Ulisses desperta i li demana ajuda. Ella s'impressiona i li dona aliments i roba i li diu que la segueixi cap a casa del rei i com demanar hospitalitat.Li indica unbosc per a descansar i demana a Atenea que l'acullin i l'ajudin a arribar a casa.



CANT 7

Atenea es disfressa de Feàcia i el porta al castell del rei. La reina nota que porta roba que havia fet ella mateixa i li demana explicacions. Ulisses explica lo de calipso, la tormenta i l'ajuda demanada a sa filla. El rei sorprès li ofereix la mà de sa filla o ajuda per arribar a itaca. Ells encara nosaben el seu nom.

CANT 8

Al dia seguent es fan unes festes en honor a Ulisses. La "odamant" desafia Ulisses i aquest els guanya al llançament de disc. Els feacis donen regals a Ulisses i Nausica li diu que va ser ella qui el va salvar. Demódoco comença a cantar sobre el cavall de troia i Ulisses al plorar, es demanat la seva identitat.

CANT 9

Ulisses desvela la seva identitat icomença a parlar de les seves aventures: 3 anys de viatge, desde la caiguda de troia fins arribar a Calipso. Desde troia navega en 12 vaixells, arriba Ismaro, on saquejen la ciutat dels cícons. Després país dels lotòfags on alguns homes menjen loto i no volien tornar al vaixell però van ser obligats. Després l'illa dels cíclops, on Ulisses i 12 homes van anar a buscar hospitalitat però Polifem els tancai es menja a alguns, però Ulisses l'enganya, el deixa cec i se'n van. Polifem demana ajuda al seu pare, Posidò.

CANT 10

Van estar un mes a Eòlia i Eolo el regala tots els vents en una bossa excepte els que el poden portar a Ítaca. De camí, els tripulants obren la bossa per veure si tenia tresors i alliberen els vents. Arriben a l'illa dels lestrigons: gegants que maten i es menjen 11...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen de la odisea
  • Resumen Odisea
  • resumen odisea
  • Resumen de la Odisea
  • Resumen la odisea
  • Resumen la odisea
  • Resumen De La Odisea
  • Resumen de la Odisea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS