Resumen pedagogia waldorf

Páginas: 4 (790 palabras) Publicado: 13 de junio de 2011
Arnau Diez Sans
13 de juny de 2011
Bases Conceptuals i Contextuals de l’educació

caminando hacia el futuro: la Pedagogia Waldorf en el mundo de hoy

Aquesta pel·lícula ens mostra cinchistòries de cinc nois de diferents països i edats. La característica comuna entre ells es que son alumnes d’escoles Waldorf. Les ciutats on estudien aquests nens son: Ciutat del Cap (Sud Àfrica), Jaroslavl(Rússia), Kibbuz (Israel), Sao Paulo (Brasil) y Berlin (Alemanya).

La pedagogia Waldorf neix el 1919 a Alemanya, d’idea del senyor Rudolf Steiner. Actualment aquesta pedagogia s’ha difós per tot elmón, i des de fa 30 anys a Espanya. Hi ha més de 2000 centres Waldorf en més de 50 països.
Trobem escoles Waldorf per tot el territori espanyol (Barcelona, Saragossa, Lugo, Alacant, Valladolid…). Nomésa Madrid ja hi ha 6 escoles d’infantil, 3 de primària i una de secundaria.
La idea principal d’aquesta pedagogia es basa en contemplar el ser humà com un ser complet, enlloc de nomes potenciar laseva vessant intel·lectual com fa l’escola tradicional. La pedagogia Waldorf es concentra en alimentar també la part emocional i la part artística dels estudiants. Hi ha una forta sintonia entre l’escolai el seu entorn. Es parteix de la base que per una positiva evolució de la humanitat, cal un procés de desenvolupament infantil també positiu.
L’estil d’aprenentatge dels infants és força diferentdel que es dóna a altres models d’escola. El quadern substitueix el llibre de text, i la relació entre els alumnes i les famílies amb els professors és significativament més estreta. No és estrany quepares i professors estableixin sovint relacions d’amistat en les escoles Waldorf, a més es reparteixen les tasques de manteniment i direcció de l’escola. Els mestres coneixen profunda i individualmentals seus alumnes.
Participant del procés de desenvolupament de l’infant, l’escola Waldorf es converteix en un espai de trobada familiar. Els mestres Waldorf consideren important que les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pedagogia Waldorf
  • pedagogia waldorf
  • Pedagogia waldorf
  • pedagogia waldorf
  • Pedagogia Waldorf
  • Pedagogia waldorf
  • Pedagogia waldorf
  • Pedagogía waldorf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS