RESUMEN POR CAPÍTULOS ÉTICA PARA AMADOR

Páginas: 5 (1245 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2014
Capítol 1: “DE QUE VA L'ÈTICA?”
Vol ensenyar el que és principal en aquesta vida, les coses que són imprescindibles per poder viure i sobretot les coses que ens convenen i les coses que no. Savater ens comenta que no totes les coses són bones ni dolentes per a tots i que algunes coses que assemblen bones poden ser perjudicials per a nosaltres , que el criteri del bé i el dolent no pot arribarmai a ser el mateix per a tot el món i l'entorn en el qual creixem influeix en el que podem trobar bo o dolent. També fa referència a la llibertat.
A aquest capítol també diu que l'home és un ésser racional que naix lliure al que se li dóna l'opció d’intervenir o no, a diferència d'un animal que té una vida "programada" per la naturalesa i actuen sense més (posa l'exemple de les formigues)Capítol 2: “ORDRES, COSTUMS I CAPRITXOS”
Ens explica que els homes lliures tenen la necessitat de decidir-se per alguna cosa i que hem decidir per nosaltres mateixos. El que fem cada dia poden arribar a ser costums, que fem alguna cosa sense pensar, ell posa l'exemple de rentar-nos o pentinar-nos. Podem triar, però moltes vegades hem de decidir sobre alguna cosa la qual cosa ens ha estat imposat.(Exemple del terratrèmol, podem decidir si ens quedem a casa o ens anem al camp, però no si volem el terratrèmol o no) Existeixen les ordres, que ens marquen la llibertat i intenta fer-nos la vida més feliç a tots. Ens explica que les coses es fan per diferents motius:
Per obligació: esperes un càstig o un premi.
Per costum: estàs acostumat a fer aquesta cosa i ja la fas sense pensar.
Per caprici:ens ve de gust fer-ho.
Capítol 3: “FES EL QUE VULGUIS”
Aquí fa una qüestió, como sabem si un home es bo? És molt difícil saber quan un home es bo perquè no estem creats per fer un fi específic, és a dir, una moto pots dir que es bona perquè penses que fa bé el que té que fer al igual que un futbolista, com explica Savater al capítol. Diu que l’ètica porta el lema: ‘"FES EL QUE VULGUIS"Capítol 4: “DONA’T LA BONA VIDA”
Savater diu que la frase que dona nom al capítol significa que tens que prendre les teus decisions pel teu compte, sense manipulacions, i triar el més convenient.
No hi ha que confondre els termes, quan dius "fes el que vulguis" no ens estem referint a que facis "el primer que et vingui de gust" i que cal ser capaç de decidir entre el que ens ve de gust i el queen el fons volem. De vegades hi ha coses que volem fer i ens resulten contradictòries però la bona vida humana no només depèn de nosaltres ja que la bona vida humana és "la vida entre éssers humans". Volem ser tractats com humans per això Savater diu que "DONAR-TE LA BONA VIDA" no ha de ser molt diferent de "DONAR-LI LA BONA VIDA".
Capítol 5: “DESPERTA BABY!"
En aquesta vida tot sóncomplicacions i si algú comença a buscar les simplicitats mai arriba a ser res i menys per si mateix. Quan estem obsessionats per les coses materials ens adonem que el que de veritat en aquesta vida ens cal és que les persones ens poden fer sentir en canvi els objectes són sols això, objectes. No tenim que tractar a les persones com a objectes ni als objectes com a persones. Tampoc hem d’envejar a unapersona pel que té, referint-me a coses materials, sinó envejar-la pel seu interior, que és el que realment el farà feliç en un futur. Cal sentir-se bé amb nosaltres mateixos i una vegada aconseguit això, els altres ens veuran bé.
Capítol 6: "APAREIX PEPITO GRILLO"
En aquest capítol Savater ens explica el significat de la paraula 'imbècil', ens explica que necessiten alguna cosa en el querecolzar-nos, que no té res a veure amb la frase "donar-se la bona vida" del què parla anteriorment i les classes d'imbècils que hi ha:
A) A qui tot li es igual. B) Qui creu que ho té tot. C) Qui no sap el que vol i tampoc es molesta a esbrinar-ho. D) Qui no té força de voluntat i per tant el que vol el deixa per demà. E) Qui fa el vol però amb de tal manera que perd la noció del que és bo o dolent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Por Capitulos De Etica Para Amador
  • Resumen Capitulo ética para amador
  • Capitulo 7 de etica para amador resumen
  • Resumen Capitulo 7 Etica Para Amador
  • Resumen por capitulo del libro etica para amador
  • Ética Para Amador
  • Resumen etica para amador capitulo 1 al 5
  • etica para amador resumen del capitulo 4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS