Resumen principio. julia, isabel clara simo

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 28 de enero de 2012
Julia, és una novel•la que narra la història d'una xica de 20 anys (aprox., perquè la novel•la té una durada de uns quants anys). El pare va ser acusat i empresonat per la participació en unarevolta de treballadors a Alcoi. Julia treballa en una fàbrica te teles amb la seua mare. Un dia l'amo, Josep, visita la fàbrica i l'encarregat avisa les dones que havien de ser respectuoses amb ell. Josepes dona una volta per els telers i quan passa prop de Julia li pregunta què opinava sobre la fàbrica, i Júlia li va respon que a l'hivern-hi feia molt fred. Quan Josep es va, l'encarregat reny a Júliaper haver-se queixat pel fred i la ridiculitza davant totes les treballadores de la fàbrica. Les treballadores també eren cruels amb Julia i l'anomenaven filla de criminal i de bruixa , cosa que noli agradava, perque pensa que el seu para no era un criminal, sino un heroi.

Al dia següent Josep va truca Julia i li viu que li semblava una noia molt sincera i que li agradaria que tingués cura dela seva dona, Cecília, que es trobava molt malalta i li pagaria més del que estava cobrant ara com a treballadora de la fàbrica. Així que Julia accepta, acaba de treballar i se'n va anar a casa moltfeliç.

El matí següent Vicenta, la mare de Julia, li comunica a la seua filla que tindrien el dia lliure perquè la dona de Josep, Cecília, havia mort, i que per allò lis havien donat el dia lliurea tots els treballadors i treballadores de la fabrica.

L’endemà de això Josep torna a trucar a Júlia perquè vaja al seu despatx, però, aquesta vegada no es per parlar de treball, sinó que, Josep,es declara a Julia. Aquesta y ya estava promesa amb un xic, Rafaelet, però li comunica a la seua mare que no dubtaria en treure partit del oferiment de l’amo.

Josep diu que es casarien de aquí a unany per respectar l'any de dol a la seua difunta esposa, açò també ho parla amb Vicenta. Així que Julia va haver de deixar el seu nòvio Rafael i casar-se amb Josep.

Els fills de Josep posen molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Júlia Isabel Clara Simó
  • Júlia de isabel clara simó
  • Júlia. isabel clara-simó
  • Júlia- Isabel Clara Simó
  • Comentari text júlia, d´isabel-clara simó
  • Júlia-Isabel Clara Simó
  • Júlia- Isabel Clara Simó
  • resenya dones Isabel Clara-Simó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS