resumen rosa jovè dormir sin lágrimas

Páginas: 7 (1745 palabras) Publicado: 8 de abril de 2014
Dormir sense llàgrimes. Rosa Jové
Capítol 1. Tot el que va voler saber sobre el son infantil
El son és un procés evolutiu, va unit al desenvolupament, de manera que sempre canvia, i per tant, el son d'un nen, no serà mai indicatiu del son que tindrà quan aquest sigui adult . Tot nen sà, serà capaç de dormir bé algun dia. Dins el son es distingeixen quatre fases: En la primera d'elles, lapersona és capaç de contestar a qualsevol tipus d'estímul, reaccionant amb total normalitat. En la segona fase es requereix que l'individu que ha emès l'estímul, ho faci repetidament, però de nou el subjecte serà capaç de contestar. A la tercera i la quarta, es perd la capacitat de resposta total als estímuls tàctils i auditius. És la que es caracteritzaria com a fase REM, en la qual el subjecte estroba totalment adormit.
En el son, s'han de distingir, atès que es donen, 4, 5 i fins i tot 6 cicles per nit. La vigília, és l'estona que l'individu passa despert al llarg del dia. Cap al 6è mes de gestació, el son del nen és REM, totalment adormit, cap al 7è mes d'embaràs, el son és tranquil, i serà cap al 8è mes en què començaran a existir períodes establerts que s'aniran alternant. S'ha de teniren compte que els nadons, abans de néixer fan servir el 25% del temps, a un estat de son tranquil, i donin el 60-70% del seu temps a un somni actiu. Hi ha quatre fases bastant diferents per englobar les característiques del son, centrades en les edats dels nens:-El son del nadó de 0-3 mesos. Un nadó d'aquesta edat necessita alimentar-se freqüentment, i mantenir l'alerta d'un cuidador;desenvolupar la ment; madurar i exercitar la succió.
El son a aquestes edats és bifàsic, és a dir té dues fases, son actiu i son lent; ultradino, no diferència entre el dia i la nit; polisecuencial, de manera que s'assegura tenir a prop el cuidador; major percentatge de son REM; Inici del son directament en fase REM.
- El son del nadó de 4 a 7 mesos. El nadó necessitarà: adquirir el ritme circadià(diferenciar entre dia i nit); adquirir les fases del somni de l'adult; alerta selectiva, introducció d'aliments complementaris. En aquesta fase el somni serà: circadià, en el moment en què el nucli supraquiasmàtic hagi madurat; polifàsic, son més semblant al d'un adult i inestable, període de transició entre les fases.
- El son de 8 mesos a 2 anys: es destaquen dues etapes, l'etapa de construcciócentrada entre els 0 i els 7 mesos i l'etapa de maduració, entre els 8 mesos i els 6 anys. En aquesta etapa el nen necessitarà: introducció als aliments complementaris; superar el període d'angoixa de separació, relacionar-se amb l'entorn; irrupció dentària i la reglamentació esfinteriana. En aquesta fase el son serà: temut o inquiet.
- El son de 3 a 6 anys: entre els 3-4 anys el nen deixarà de ferla migdiada, és una etapa de maduració personal; el seu somni serà molt semblant al d'un adult i dormirà una mitjana de 8-10h diàries.



Capítol 2. Com saber si hi ha un problema.

Els errors de diagnòstic i els falsos problemes vénen donats per: errors en la interpretació d'aquests, manca d'informació, manca de sincronia, fer del normal un problema. Les hores de son estàndard en un nadó,encara que s'ha de tenir en compte que cada nadó és un món, són:
-De 0-2 mesos dorm una mitjana de 12-16h, 50% de dia i 50% de nit.
- De 3-6 mesos dorm una mitjana de 10-15h, 30-40% pel dia i 60-70% de nit.
- De 6-9 mesos dorm una mitjana de 11-14h, 20-25% pel dia i 60-70% de nit.
- De 9-18 mesos dorm una mitjana de 10-13h, 15% de dia i 75-80% de nit.
- De 19-36 mesos dorm una mitjana de9,5-12h, 15% de dia i 85% de nit.
- Entre els 3-4 anys, dorm una mitjana de 8-12h, 0-10% de dia i 90% de nit.
- Entre els 4-6 anys, dorm una mitjana de 8-11h, 0% pel dia i 100% de nit.
S'ha de tenir en compte que mai han existit mètodes per dormir als nens, i que si un nadó plora en cap moment ho farà per molestar als seus pares.

Capítol 3. Els trastorns del son.

Existeixen dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESUMEN DEL LIBRO DE ROSA JOVE DORMIR SIN LAGRIMAS
  • Resumen lagrimas en la lluvia Rosa Montero 2011
  • Libro Dormir Sin Lágrimas
  • Dormir Sin Lagrimas-Duermete Niño
  • Duermete niño vs Dormir sin lágrimas
  • Resumen la novia dormida
  • Resumen del libro "Lagrimas De Angeles"
  • resumen lagrimas de angeles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS