resumen sentencia

Páginas: 6 (1354 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
ONG
AJUDA EN ACCIÓ








INTRODUCCIÓ
En aquest treball he parlat de diferents ONG, però sobretot d’Ajuda en Acció, que és una organització no governamental creada l’any 1981 a Espanya. He decidit centrar un apartat d’aquest treball en aquesta ONG, perquè és prou coneguda i m’ha paregut una idea prou interessant, pel mètode de l’apadrinament de xiquets amb necessitats.
Segons elmeu punt de vista, la recerca d’informació ha segut prou difícil i laboriosa, ja que hi havia moltíssima informació i he tingut que anar seleccionant-la. També he de dir que ha segut una búsqueda molt satisfactòria perquè m’ha servit per a millorar els meus coneixements sobre aquest tema.

















1. DEFINICIÓ D’ONG
El sistema de Nacions Unides proporciona la següentdefinició d'una ONG: agrupació de ciutadans voluntaris, sense ànim de lucre que s'organitzen en un nivell local, nacional o internacional per a abordar qüestions de benestar públic. Financen les seues activitats, estudis, projectes o programes amb fons privats, donacions o recursos públics.
Les funcions que exerceixen estes entitats són enormement variades. Alguns exemples són: contribuir a laparticipació de la ciutadania, ajudar en qüestions d'immigració, garantir el compliment de tractats internacionals de finalitat humanitària, defendre el compliment dels drets humans, contribuir en l'edificació de vivendes socials, protegir el medi ambient, intervindre en qüestions laborals, brindar ajuda humanitària davant de conflictes bèl·lics o desastres naturals, ajudar xiquets i ancians, etc.
LesONG sorgeixen essencialment en els països desenrotllats, on hi ha un nombre més gran de persones que participen en moviments estudiantils, sindicats i partits polítics. Joves i majors dediquen part del seu temps d'oci i de la seua energia a aprendre de les persones amb què treballen, al mateix temps que adquireixen experiència. D'altra banda, en països menys desenvolupats com els d'África, Àsia iAmèrica Llatina, han sorgit infinitat de grups i entitats més xicotetes, que busquen una millora de la qualitat de vida en el seu entorn.










2. PRINCIPALS ONG
Entre les ONG més importants del món, es troben les següents:
Médicos Sin Fronteras: organització fundada a França l’any 1971 per un grup de metges i periodistes. Actualment compta amb 27.000 treballadorsaproximadament, els quals estableixen servicis d'assistència sanitària en països pobres i subministren cures mèdiques d'emergència. L'organització compta amb cinc centres operacionals a París, Brussel·les, Amsterdam, Barcelona i Ginebra.

UNICEF: Fons de les Nacions Unides per a la Infància o Unicef, és un programa de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) amb base a Nova York i que aporta ajudahumanitària a xiquets i mares en països en desenvolupament. En l’actualitat aquesta organització està present en 190 països.

CREU ROJA: creu Roja o Creu Roja Internacional és una organització humanitària d'àmbit mundial fundada el 17 de febrer de 1863 pel suís Henry Dunant. S'encarrega de preservar la salut i la vida de tots els individus, especialment en situacions de guerra i emergència. Laprevenció de les malalties, la promoció del benestar social i el foment del treball voluntari són uns altres dels seus objectius.

ACNUR: és l'Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, establida el 14 de desembre de 1950 per l'Assemblea General de les Nacions Unides. El seu objectiu és dirigir i coordinar l'acció internacional per a la protecció dels refugiats a nivellmundial.









SAVE THE CHILDREN: és una organització fundada en 1919, per Eglantyne Jebb. Treballa amb l’objectiu de que es complisquen tots els drets dels xiquets i xiquetes, de que siguen valorats i respectats i de que tots ells tinguen les mateixes oportunitats.

GREENPEACE: és una ONG ambientalista, fundada l'any de 1971 en Vancouver a Canadà. El seu objectiu és protegir i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen De Sentencia
  • resumen sentencia
  • Resumen sentencias
  • Resumen sentencias
  • resumen de sentencia
  • Sentencia resumen
  • resumen sentencia
  • Resumen De Sentencia Tribunal Conctitucional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS