Resumen tema 6 libro historia 2o bachillerato

Páginas: 4 (862 palabras) Publicado: 8 de enero de 2015
4. Vida quotidiana
4.1 Vida social i formes d’oci
- L’elit social es té mentalitat de rendista aristocratic i no pas de burgès industrial, això vol dir que no intentaven innovar i no s’arriscavenamb nous projectes. A Catalunya els valors del treball personal, l’austeritat i de l’esforç personal , aquesta idea amb el temps es va expandir per el nord del país.
-La influencia de l’esglesiacatòlica va decreixer a causa del liberalisme que defensava la laïcitat i de gran part de la classe treballadora que creia es va tornar anticlerical perquè relacionaven la església amb les altesclasses.
-L’oci es va tornar una forma de presumir del poder economic. La gent vestia de forma luxosa i anava amb carruatges per mostrar-ho. Ejemplo que puso Paco : Los ricos irian al teatro y a la operaaunque no les gustara solo para dar imagen de riqueza y social. Palabra clave : Ostentació : exhibició de riquesa i/o poder
-Van sorgir molts teatres, casinos, cercles de propietaris, cabarets ijardins d’esbargiment (en plan Vallpa, un parque emorme con cafes, bares, donde se celebravan bailes ).
-Les classes populars tenien imitacions d’això , tavernes, casses del poble, cercles obrers. Vanguanyar molta fama les curses de braus.
-Els pobres tenien només les mises, festes religioses i festes de collita/matança.
4.2 Dones a la societat

-Noies de l’elit, el seu objectiu era casar-sei ser bona mare i esposa. La llei Moyano obliga a tothom a anar a l’escola pero fa que les noies estudiessin costura i/o doctrina cristiana.
-Les de classes populars treballaven encara que això noera ben vist, per això nomès treballaven en situacions de necessitat (que eso era siempre, pero bueno), treballaven en pitjors condicions, amb menys reconeixement i cobrant menys que els homes. Unapetita proporció dels sindicats eren dones.
-Les pobres (rurals) ajudaven en les feines agricoles i ramaderes al mateix temps que s’encargaven de fer les tasques domestiques.



5. Primeres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Del Libro De Historia 6° Primaria
  • Resumen Tema 10 Historia 2º Bachillerato
  • Tema 6 del libro vicens vives historia de españa
  • Resumen tema 6 historia
  • RESUM TEMA 6 SOCIALS
  • RESUMEN TEMA 6
  • Tema 6 filosofia 1º bachillerato
  • economia tema 6 resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS