Resumen Temps Difícils

Páginas: 13 (3084 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013
Temps Difícils
De Charles Dickens



Macarena García
1er de Bat D
Curs:2011-12
Professor: Lluís Nualart

Temps Difícils


Charles Dickens va néixer a Portsmouth al día 7 de Febrer de 1982.El seu pare, John Dickens, era oficinista en la "Pagaduría" de la Armada al port de Portsmouth i la seva mare s'anomenava Elisabeth Barrow. La seva mare era de classe mitjana, però el seu pare entenia deutes degut a una mala gestió del capital familiar.
Començà a estudiar Cultura a l'escola de William Gile. Obviament, li agradaba molt llegir, era amant de la novel.la picaresca ( Les aventures de Gregory Random) i d' aventures (Don Quixot de la Manxa). Als dotze anys,va interrompre els seus estudis i va tenir que posar-se a treballar a la Warren's boot-blacking factory , una fàbrica debetum per calçat, arran de l'empresonament del seu pare per deutes. A 1827 comença a treballar a un bufet d'advocats, i més tard, com reporter als tribunals de justícia. Ja a l'any 1832, segueix com reporter a la Cambra del Comuns i publica els seus primers articles periodístics, que li donen un cert prestigi. La seva obra novelística, amb influències de la seva infantesa i juventut, es caracteritzaper un estil realista on la descripció juga un papel fundamental. La barreja del sentit de l'humor i el melodrama anticipen la futura novel.la popular. Algunes de le seves obres més famoses són: Canço de Nadal (1843), Oliver Twist (1838) i David Copperfield (1849). Dickens va pertànyer al moviment literari de la Literatura Victoriana, segle XIX.
Finalment, va morir a Gads Hill Place, la mateixaAnglaterra el 9 de Juny de 1870.
Temps difícils és la dècima novel.la escrita per Dickens. Es va publicar per primer cop a l'any 1854 a la revista HouseHold Words, on es llegia per entregues.
L'exemplar de Temps Difícils escollit es un libre digital de la editorial "Libros en Red" que pertany a la col.lecció "Grandes Novelas".El títol original del llibre es Hard Times (de l'anglès : Hard 'dur' itimes 'temps') i va ser traduït per Camino Nessi, sent aquesta una edició una mica especial, ja que el traductor prefereix el terme "Villahulla" en comptes de l'original "Coketown".
El llibre està situat a l' Anglaterra victoriana durant l'època de la Primera Revolució Industrial. En un període de temps en que ja es notaven els efectes de la industrialització, on va haver-hi grans avenços en l'enginyeria com el sistema d'aigües de Londres i les clavegueres. En política, el sistema de govern estava bassat en l'alternança de dos partits: els whings (liberals) i es tories (conservadors) i al societat estava composta per l'esglèsia i l'aristocràcia, la classe mitjana i la proletaria (com sempre,la més pobre). Alguns esdeveniments rellevants van ser la publicació de L'Origen de les Espèciesde Charles Darwin i la instauració de la educació gratuïta per als nens menors de deu anys.
L'acció de la novel.la passa a la fictícia Villahulla (Coketown a les demés col.leccions). És una ciutat vermella i negra, on la natura havia quedat anul.lada , les màquines no paraven de treballar i marcaven la rutina de tothom. Un lloc on a les altes xemeneies no parava de surtir fum, i aquest, nopenasava en disipar-se. Tenia un canal i un rierol totalment contaminat i els seus edificis estaven construïts segons la necessitat i no segons l'estructura ordenada d'una ciutat. Tots els seus carrers eres semblants i plens de fang i les seves gents no tenien més que la monotonía per vida.
Els espais on transcorre l'acció son molt diversos. Al principi troven l'escola, que és el lloc on Jupe i Bitzerreben classes, entre d'altres, del senyor Gradgrind.
El segon lloc es el refugi de pedra,la casa del senyor Gradgrind. És el lloc ,es a dir, una casa on la realitat és el més important i on la imaginació está prohibida. Altre espai important, és la casa del senyor Bounderby. Una casa tipicament burgesa, és el lloc on Esteban busca esperançes i on també hi viu la senyora Sparsit. També està la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resum de la maquina del temps
  • Temps Era Temps
  • El Temps
  • Temps dificils/tiempos dificiles/hard times
  • el temps de les cireres
  • El temps de les cireres
  • Temps moders
  • El temps de les cireres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS