resumen tirant lo blanc episodis amorosos

Páginas: 9 (2045 palabras) Publicado: 2 de junio de 2013
ufeffEls amors dHipòlit i l'Emperadriu
248-264


L'Emperadriu va fer redecorar i perfumar la seva cambra als cambrers perquè eia que volia donar una sorpresa a l'Emperador. Quan van acabar de sopar l'Emperadriu es va retirar al llit perquè es trovaba malament. Eliseu va demanar ajuda a un metge sense que l'Emperados se n'assabentès a petició de l'Emperadriu.

Quan era a la cambra itotes les doncellez eren al llit, l'Emperadriu va entrar dins el seu recambró on estava Hipòlit i van entrar junts a la cambra. Al dia següent, eliseu va entrar a la cambra i va veure a un home amb la mamella de l'Emperadriu a la boca d'aquest. Però no va cridar ni va dir res. Quan es va apropar a la cambra l'Emperador, Eliseu va entrar a la cambra per advertir-la. L'Emperadriu va pregar Hipòlit quefugís pel recambrò i que salvès la seva vida.

Finalment l'Emperador i els metges van entrar a la cambra i es van acostar al llit preguntant-li per la seva malaltia. Ella els va dir que quasi- bé no ha dormit res en tota la nit. Els metges van recomanar l'Emperador de deixar-la sola al seu llit i s'en van anar. Hipòlit va passar quinze dies d'incògnit a la cambra de l'Emperadriu. Tirant ja ésrecuperat del tot. Carmesina agafa Tirant de la mà i pronuncia les paraules que segellen el matrimoni. Tirant i Carmesina s'han casat en secret. La Viuda Reposada duu a terme la seva darrera astucia per a separar els enamorats.

La viuda declara el seu amor a Tirant .difamacions i maquinacions de la Viuda: el negre Lausetai el fals avortament de Carmesina.
265-283

Tirant dedica unes paraulesa la Viuda Reposada, i li explica una història; tractava sobre un mercader que anava en un vaixell i aquest va ser foradat, va arriscar la seva vida per poder salvar un barril de jocs i de cartes, però no podia arrastrar-ho fins a la terra i va haver de deixar-lo anar, més endavant nedant cap a la terra va trobar-se una caixa i ja cansat es va recolzar en ella, la marea el va arrastrar cap a laterra un cop allà mig nu va decidir obrir la caixa per veure si trobava alguna cosa per vestir-se i va trobar un tresor. Va dir-li a la Viuda Reposada que ell volia ser la caixa i va regalar-li una cadena i va demanar-li que la por tes per amor seu.La Viuda Reposada li dedica unes paraules a tirant i se li insinua dient-li que bosques una dona que apreciés el seu amor, que fos més bona en l’art del’amor, encara que no sigues verge, no que fos presumida i d’una classe més alta, Tirant acaba preguntant-li que a quina persona es refereix i ella li diu que es evident.Tirant li diu a la Viuda Reposada que ara se’n adona de que el que sent es amor, i que no pot lluitar contra els seus sentiments perquè sinó patirà molt, i li demana a ella que es fixi en un altra cavaller, que n’hi ha de mésforts de més guapos i de més rics.Davant la resposta de Tirant la Viuda Reposada li diu que tot era una prova per provar la seva paciència i que pensava ser els seus ulls i orelles a prop de la princesa, perquè se’n dones compte de que la princesa no era tan honesta i fidel com deia i que quan se’n adones del que feia als homes la voldria escopir a la cara. Ella li aconsella que s’aparti de laprincesa perquè s’ha embolicat amb un que es diu Lauseta, un esclau negre.
Li diu que va ajudar a la princesa a avortar perquè s’havia quedat embarassada, i per que no ho sàpigues l’emperador.Tirant sent molt de dolor davant les paraules de la Viuda Reposada, i li demana que porti els seus ulls a veure la traïció de la princesa, perquè si no ho veu amb els seus ulls no s’ho creu. I va entrarl’emperador y se’n va endur a Tirant per parlar de la guerra i la Viuda reposada es va quedar sola pensant. La Viuda va anar a farda del penjoll que li havia regalat tirant davant la princesa, i aquesta reflexionà sobre ell i decidí sortir i festejar ja que sabia que marxaria a la guerra. La Viuda Reposada va demanar a un pintor si podria pintar un rostre blanc sobre un negre que s’hi assembles a Lauseta,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • resum tirant lo blanc episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo blanc Episodis amorosos
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc: episodis amorosos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS