Resumen I Have A Dream Martin Luther King

Páginas: 2 (276 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
I HAVE A DREAM
El 28 d’agost de 1963 davant del monument d'Abraham Lincoln a Washington DC, durant una històrica manifestació de més de 200.000 persones, afavor dels drets civils per als negres als EUA, Martin Luther King va pronunciar un discurs sobre el racisme als Estats Units d’Amèrica.
Comença el discurs parlantdel moment en que Abraham Lincoln va firmar la Proclama de l'emancipació, amb la qual es va fer que els esclaus negres fossin lliures. Però, 100 anys desprésels negres segueixen sent discriminats pels homes blancs. Així, demana la justícia racial sobre els estats, pacíficament. També demanen el dret de vot, i sobretot,la llibertat.

Trobem que el discurs de Martin Luther King és molt expressiu gràcies a les metàfores que fa servir, comparant elements del medi ambient ambels homes i els estats d’Alabama, Colorado, Tennesse...
Creiem que va ser molt productiu ja que va fer que el racisme i la discriminació de les persones negresd’Estats Units va ser reduïda i van adquirir els Drets Humans. Per exemple, van començar a poder anar a hotels i motels amb blancs, podien votar, els nens petitsnegres i les nenes petites blanques es podien donar la mà, i a l’inrevés...
Demanen la llibertat d’expressió dient: “i quan deixem repicar en cada poble i en cadacasa, en cada estat i en cada ciutat, podrem accelerar l'arribada del dia quan tots els fills de Déu, negres i blancs, jueus i cristians, protestants icatòlics, puguin unir les seves mans i cantar les paraules del vell espiritual negre: "lliures per fi! lliures per fi! Gràcies a Déu omnipotent, ¡som lliures per fi!"
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Discurso De Martin Luther King "I Have A Dream"
  • Resumen del discurso “I have a dream” de Martin Luther King
  • I Have A Dream Speech De Martin Luther King Jr.
  • Analizis De Discurso "I Have A Dream" Martin Luther King
  • "I have a dream" marcha por marthin luther king
  • Discurso "i have a dream" marthin luther king
  • Análisis De "I Have A Dream" Martin Luther King
  • abstract de "I have a dream" martin luther king

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS