Resumen

Páginas: 3 (735 palabras) Publicado: 23 de enero de 2014
T2 CONCEPTES I PERSONATGES
Conceptes:
Nacionalisme: El nacionalisme és un corrent de pensament que propugna a la nació com una de les bases del desenvolupament de la humanitat, tant en termespolítics com culturals.
Constitució: Una constitució és un conjunt de principis fonamentals o precedents establerts segons els quals un estat o una altra organització es governa.
Estats generals: És elnom que rep la reunió dels 3 estaments (Corts) a França –noblesa, clergat i camperolat.
3r estat: El tercer estat és un dels tres estaments bàsics de la societat pròpia del feudalisme i el AnticRègim. Es compon de la població mancada dels privilegi es que gaudien el clergat i la noblesa, per tant pot ser també considerat equivalent al grup de no privilegiats o de pecheros (els que,particularment a Castella, estaven subjectes al pagament de impostos). 
14 de juliol de 1789: El 14 de juliol de 1789, dia en què la Bastilla és presa per assalt pels Parisencs és, per tradició, considerat coml'inici de la fi de «l'Antic Règim» i el començament de la Revolució Francesa.
Sufragi censatari: Per sufragi censatari es denomina al sistema electoral que condiciona el dret a vot actiu o passiual fet que el ciutadà compleixi determinats requisits que afecten la seva condició social. Aquests generalment són econòmics (com la possessió d'un determinat nivell de rendes o ofici) o relacionatsamb el nivell d'instrucció (llegir i escriure) o social (pertinença a determinat grup social) o estat civil (casat), a més del sexe, ja que era referit només als homes.
Guardia nacional: Ésuna milícia ciutadana creada a París el 13 de juliol de 1789, a l'inici de la Revolució francesa, el model de la qual serà adoptat de seguida per tots els municipis francesos.
Personatges

Lluis XVI: Va serrei de França i de Navarra , copríncep d'Andorra i duc de Berry. Suspès i arrestat durant la insurrecció del 10 d'agost, va ser jutjat per la Convenció Nacional, considerat culpable de traïció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS