Resumenes Y Trabajos

Páginas: 4 (810 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2012
7 de maig 2012: Llibertat religiosa
La llibertat religiosa és un dret humà fonamental, el primer en ser reconegut històricament, proclamat per la Declaració Universal del Drets Humans i molts altrestractats internacionals. Malauradament, és un dret sovint vulnerat en molts països, on es produeixen greus persecucions i discriminacions per raons religioses. També a casa nostra, l’exercicid’aquest dret, que és poc conegut, pateix dificultats quan es posen entrebancs a la construcció de centres de culte o quan es vol marginar el fet religiós, excloent-lo de l’espai públic.      

SECCIÓ I.DELS DRETS FONAMENTALS I DE LES LLIBERTATS PÚBLIQUES



1. Es garanteix la llibertat ideològica, religiosa i de culte dels individus i les comunitats sense més limitació, quan siguin manifestats, quela necessària per al manteniment de l'ordre públic protegit per la llei

2. Ningú podrà ser obligat a declarar sobre la seva ideologia, religió o creences.

3. Cap confessió tindrà caràcterestatal. Els poders públics tindran en compte les creences religioses de la societat espanyola i mantindran les consegüents relacions de cooperació amb l'Església Catòlica i les altres confessions..     En l'article 16 de la Constitució es garanteix la llibertat ideològica, religiosa i de culte, alguns dels drets més íntimament vinculats al lliure desenvolupament de la personalitat.

    A l’article16, paràgraf 1 esmenta que  La llibertat ideològica té un vessant íntima: el dret de cada un no només a tenir la seva pròpia cosmovisió, sinó també tot tipus d'idees o opinions, és a dir des d'unaconcepció general o opinions canviants sobre qualsevol matèria, però, la llibertat assoleix el seu transcendència en la seva vessant externa, que es tradueix en la possibilitat de compartir i transmetre,en definitiva d'exterioritzar aquestes idees.

     La llibertat religiosa es correspon amb la vessant transcendent de la llibertat ideològica, però més que pel contingut de les idees, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajos o resumenes
  • Resúmenes de trabajos
  • Todos los trabajos especial resumenes
  • busco resumenes de trabajos
  • trabajos y resumenes
  • Trabajos y resúmenes de libros
  • Resumenes
  • Resumenes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS