Resumenes

Páginas: 7 (1667 palabras) Publicado: 23 de julio de 2012
*PRAJITURA DE MERE*

INGREDIENTE :

-10 oua
-2 cani de zahar
-5 linguri ulei
-2 mere
-2 cani faina
-zahar vanilat

PREPARARE: Se separa galbenusul de albus.Albusul se bate cu cele 2 cani de zahar, iar galbenusurile se bat cu 2 linguri de zahar.Se amesteca albusul cu galbenusul.Se razuiesc 2 mere.Merele razuite se amesteca, cu ouale, se adaugacele 2 cani de faina si se amesteca usor.La sfarsit se adauga o lingurita de bicarnonat stins in otet(lamaie) si zaharul vanilat.Se unge tava cu ulei si se adauga si putina faina pentru a nu se lipi.Se adauga compozitoa in tava si se baga in cuptorul incins, la foc mediu .Se lasa in cuptor
30 de minute.

*CIOCOLATA DE CASA*

INGREDIENTE :

500 g laptepraf
250 ml apa
¾ kg zahar
200 g unt
100 g cacao

PREPARARE: Ciocolata de casa – Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba 10 min, sa se dizolve tot zaharul si sa se formeze un sirop.
Untul se topeste intr-un vas, pe foc mic, apoi se lasa sa se raceasca.
In siropul obtinut se adauga treptat cate putin din toate: lapte praf, cacao, unt, pana se termina toata cantitatea de ingrediente.Se pot adauga dupa gust stafide, arahide nesarate etc.
Compozitia se intinde pe o tava in strat de aprox 1 cm, pe care s-a pus celofan sau pergament.
Se tine in frigider sa se intareasca dupa care se portioneaza cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa.

*TARTA DE CAPSUNI*

INGREDIENTE :

Pentru aluat:
faina 200 gr.
unt 150 gr.
zahar 100 gr.
douagalbenusuri
Pentru crema:
o jumatate de litru de lapte
zahar 150 gr.
patru galbenusuri
faina 50 gr.
un baton de vanilie
capsuni 400 gr.

PREPARARE: Aluatul – Frecati intre palme untul taiat cubulete, cu faina, adaugati zaharul si galbenusurile si framantati un aluat fraged, care trebuie tinut doua ore la frigider. Imbracati cu aluat o forma mare de tarta unsa cu unt, intepati aluatul cu ofurculita si bagati-l la cuptorul (180°) pentru aprox. 30 de min.
Crema – Freacati doua galbenusuri cu 100 de grame de zahar pana devin spumoase. Adaugati faina (putin cate putin) si subtiati cu lapte fiert impreuna cu batonul de vanilie. Aseazati vasul cu crema pe baia de apa si amestecati pana se ingroasa, dupa care il luati de pe baia de apa si bateti crema cu telul pana seraceste. Puneti un strat de crema de vanilie pe fundul tartei coapte si racite, iar peste crema aseazati capsunile taiate pe jumatate. Inainte de servire presarati tarta cu putin pudra

*NEGRESE*

INGREDIENTE :
400 g zahar
50 g cacao
1 pach margarina sau unt
5 oua
200 g faina
1 ceasca lapte sau apa
Sare

PREPARARE: Negresa – Se pun intr-o cratita 300 g zahar, 50g cacao, o ceasca lapte sau apa, 1 pachet unt.Cratita se pune pe foc mic, se amesteca continuu pana cand compozitia se omogenizeaza si incepe sa fiarba. Se ia cratita de pe foc si se scot 10 linguri din compozitie care se pastreaza la cald. Restul de compozitie se lasa la racit.Dupa ce s-a racit, in compozitie se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta.Separat se bat spuma albusurile cuun varf de cutit de sare. Dupa ce se intaresc se toarna zaharul ramas (100g), se bat in continuare pana cand albusurile se intaresc din nou.Albusurile se amesteca cu restul compozitiei, cu miscari usoare, de sus in jos.
Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si se tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C.
Dupa ce s-a copt se lasa putin sa se raceasca sise toarna compozitia pastrata la cald.


*PLACINTA DE MERE*

INGREDIENTE :

un pahar (225 ml) cu apa minerala
faina 450 gr.
ulei 7 linguri
unt 50 gr.
zece mere
zahar 6-8 linguri
o ligurita cu scortisoara
un pliculet cu zahar vanilat

PREPARARE: Faceti coca din apa minerala, faina si ulei. Amestecati 2 linguri de faina cu untul la temperatura camerei pana...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumenes
  • Resumenes
  • Resumenes
  • Resumenes
  • Resumenes
  • Resumenes
  • resumenes
  • Resumenes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS