resumens per capítols Tristany i Isolda

Páginas: 8 (1867 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2014
Personatges:
-Tristany
Fill de Rivalèn i Blancaflor. Va passar la infantesa a Kanoel, Leonís, però al ser raptat per uns pirates noruegs va ser portat a Tintagel. Allà passarà gran part de la seva vida. Ha sigut entrenat fins a excel·lir en el maneig de l’espasa, els instruments, la caça i la monta a cavall.
-Isolda la Blonda
Va ser portada de Irlanda per Tristany com a recompensa per havermatat el drac en Weisefort. Sentia odi cap a Tristany fins que van beure junts el filtre màgic per error. Va portar d’Irlanda la seva serventa Brangiana.
-Gorvenal
El mentor de Tristany, quasi un fill per ell, l’acompanya on vagi ell i l’ajuda en la seva aventura amorosa.
-Rivalèn
Era el pare de Tristany. Es va casar amb Blancaflor com a recompensa del Rei Marc, el seu aliat a la guerra. El vamatar el duc Morgan.
-Blancaflor
Era la mare de Tristany i muller de Rivalèn. Al morir Rivalèn, va tornar-se feble i volia morir. Després de donar llum al seu fill, el va batejar Tristany per la tristor que havia sentit durant aquell any que l’havia estat esperant, el besà i es va morir. El fe-tinent Rohalt es va fer càrrec del nen.
-Rei Marc
Es va casar amb Isolda i es va enamorar d’ella.Era instat a espiar Tristany péls quatre barons deslleials, per veure si tenia una aventura amb Isolda. Va donar a Rivalèn la seva germana Blancaflor com a recompensa de la seva ajuda.

-Els quatre barons deslleials
Andret, Ganeló, Denoalèn i Gondoine eren els quatre barons que odiaven a Tristany. Andret era nebot del Rei Marc al igual que Tristany. Al pensar que Tristany podía heredar lesfortunes i terres del rei, tremolava d’enveja i animaven al rei a anar contra ell.
-Perinís
Era el jove servent de Tristany, que va matar el forester que va delatar a Tristany i a Isolda quan s’amagaven en el bosc.
-Brangiana
La jove serventa de Isolda, que en el viatge d’Irlanda a Tintagel, portava el filtre màgic per enamorar el rei Marc i Isolda. Isolda va trobar l’ampolla i se la va beure ambTristany.


-Kaherdí
Quan Tristany va anar-s’en de Tintagel, Kaherdí va ser el seu amic i el germà de Isolda de les Blanques Mans. Van combatre junts durant contades batalles, entre les quals hi ha la que fereixen a Tristany amb una llança enverinada i d’això mor.
-Isolda de les Blanques Mans
Quan Tristany va arribar al castell de Carhaix, no van trigar a
casar-se. Era una bona filadora,d’allà el seu sobrenom.

Resum:
CAPÍTOL I : LA INFANTESA DE TRISTANY
En aquest capítol ens parla del naixement i la infància de Tristany, fill del rei Rivalén de Lionís i Blancaflor. Ella va morir després del part. La frase fa referència a la infància i posterior joventut agradable que va passar Tristany fins el moment en que se'l emporten cap a terres desconegudes per ell.
CAPÍTOL II : EL MORHOLTD'IRLANDA
Aquest capítol ens presenta el combat de Tristany amb Morholt. Quan Tristany el venç, ell està greument ferit i pensant-se que està a punt de morir li diu al rei Marc que el fiqui en un vaixell amb la seva lira i que el deixin vagar sense rumb per la mar. La citació fa referència a que Tristany protegirà als 300 nens i 300 nenes de 15 anys d'edat (Si Tristany perdia els havia deentregar a Morholt)
CAPÍTOL III: LA CERCA DE LA BELLA DELS CABELLS D'OR
Una vegada més, Tristany s'enfronta amb un enemic. Aquesta vegada és un drac que ha trobat quan ha arribat a Irlanda (al port de Weisefort). El guanya, i com a recompensa el rei d'Irlanda li fa entrega de la seva filla Isolda la Blonda
La frase vol dir que el rei ha pagat a Tristany amb or (Isolda té els cabells daurats com l'or)i per això sent dolor, perquè veu marxar a la seva filla cap a Cornualla ben lluny d'ell.
CAPÍTOL IV : EL FILTRE
La mare d'Isolda prepara un beuratge que Brangiana, la criada, haurà de donar a Isolda quan vegi al rei Marc perquè s'enamorin. Però per error, la ajudanta de Brangiana li dóna a Isolda i a Tristany i ambdós s'enamoren perdudament. Per això la citació diu que no era vi el que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tristany i isolda
  • Tristany i Isolda
  • Tristany i isolda
  • tristany i isolda
  • Resum Per Capitols De "La Tempesta"
  • Capitols de Tristany
  • Tristany e isolda
  • Tristany isolda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS