Revolució Francesa

Páginas: 4 (921 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2014
Revolució Francesa
1. Conceptes
Esbrina qui va ser Lluís XVI, Maria Antonieta, Jacques Danton i Maximilien Robespierre.
Lluís VXI neix a Versalles el 23 d'agost de 1754 . Va ser rei de França ide Navarra, copríncep d'Andorra i duc de Berry. Va ser suspès i arrestat durant la insurrecció del 10 d'agost, va ser jutjat per la Convenció Nacional, considerat culpable de traïciói guillotinat el 21 de gener de 1793 a París.
Maria Antonieta d'Àustria, reina de França, neix a Viena al 1755 i mor a París el 1793. Va ser arxiduquessa d'Àustria, i princesa d'Hongria i de Bohèmia amb el dobletractament d'altesa reial i imperial. Pertanyent a la dinastia dels Habsburg esdevingué reina de França.
Georges Jacques Danton neix el 26 d'octubre de 1759. Va ser un dirigent de la Revolució Francesa queesdevingué el primer president del Comitè de Salvació Pública. Considerat un dels principals artífexs de la fi de la Monarquia i de la instauració de la República. Fou guillotinat el 5 d’abril de 1794pels partidaris del Terror, que l'acusaven de corrupció i d'excessiva tolerància amb els enemics de la Revolució.
Maximilien Robespierre neix el 6 de maig de 1758. Va ser un polític francès durantla Revolució, que tingué un paper destacat en els primers anys de la República. Va ser advocat; influït en la seva joventut pels enciclopedistes i per Rousseau. Durant la Revolució simbolitzà lestendències democràtiques però també del Terror. Fou un membre destacat del Comitè de Salvació Pública durant el període del Regnat del Terror. Arrestat el 1794, va ser executat a la guillotina.
Què volendir els substantius delmes, guillotina, inflació i instauració? I els adjectius crua, corruptes, acoquinats i radicals?
El delme és un impost o cens del deu per cent sobre la collita dels camperolsdestinat a assegurar el manteniment del clericat i els edificis religiosos.
Una guillotina és un instrument de tall consistent en una ganiveta que cau guiada per dos muntants verticals. Pot caure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • REVOLUCIÓ FRANCESA
  • La revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • La Revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • Revolució francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS