Revolució Indsutrial

Páginas: 11 (2633 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2015
HISTÒRIA DEL DISSENY
ORÍGENS DE LA REVOLUCIÓ INDUSTIAL


CAPÍTOL I
Quan els historiadors de l’economia es van centrar en la Revolució Industrial, van analitzar totes les seves diferències des de diversos punts de vista, ja que tots ells van tenir distintes maneres d’enfocar-la.
Sota el impacte d’aquests varis enfocaments, la Revolució Industrial va portar una sèrie de canvis. En primer lloc,es va passar d’una economia rural a la era de la maquinaria. En segon lloc, cap dels historiadors s’han posat mai d’acord per ordenar cronològicament els fets ocorreguts durant el procés d’industrialització, fent així que cada pensador ordeni les dates d’una forma diferent.
Tots els historiadors van arribar a la conclusió que la Revolució Industrial no només va ser un canvi econòmic i social, sinóque també va comportar un enfocament diferent de tot.
A continuació veurem i analitzarem els diferents punts de vista dels historiadors de l’època.

BEARD
Beard considerava que Anglaterra (el principal país promotor de la Revolució) era casi medieval, rural i tranquila i que sense que ningú se n’adonés va aparèixer la Revolució Industrial del no res.

Aquest va ser un dels primers punts de vistaque van sorgir. No obstant, no va passar molt de temps fins que aparegués un altre més raonable. Considerava la Revolució des de un punt de vista més social, ja que la primera preocupació va ser explicar l’evolució de la societat industrial del s. XIX. D’això ens parlen diversos historiadors de l’època.

BEALES
Beales va dir que la Revolució Industrial va subtituïr una societat per una d’altra;abans d’aquest canvi l’agricultura formava el 100% de l’economia anglesa. Amb la Revolució desapareixia una civilització basada en el treball al camp per substituïr-la per una societat industrialitzada on la principal font d’energia provenia del carbó.

TOYNBEE
Segons Toynbee la Revolució va ser una subtitució de les normes medievals conegudes fins l’època per unes de noves que van donar un gir de180 graus a la població anglesa. Del sistema domèstic van passar a un sistema de producció en fàbriques, conseqüència desl descobriments mecànics de l’època.

Mentres els historiadors anglesos estaven encara preocupats per completar els detalls d’aquesta Revolució, un historiador francès se’n va adonar que el procés d’industrialització que va patir Anglaterra provenia de causes molt més profundes. Apartir d’aquesta reflexi´ño, van començar a sorgir dubtes sobre la Revolució i les seves causes.

MANTOUX
Va fer referència als grans invents sorgits durant l’època. Ja ningú es fixava en l’agricultura ni ramaderia, les antigues normes laborals donaren pas al laissez faire (deixin passar). Ningú tornaria als temps anteriors.

A part dels canvis evolutius experimentats al camp de la indústria,agricultura i transport, es van produir canvis en altres àmbits de la societat.

ASHTON
Aquest historiador va fer dues tesis; la primera feia referència als “no conformistes”. Ashton va suggerir que la industrialització es va connectar històricament amb l’aparició de grups que no estaven d’acord amb l’església a Anglaterra. S’ha suggerit que els que buscaven noves formes de cult, s’obrien més dement. En termes generals, els no conformistes formaven el sector millor educat de la classe mitjana.
En la segona nota, l’ historiador parlava sobre la part econòmica de la Revolució Industrual.

Per primer cop en la història es posava es centrava l’atenció en un àmbit més econòmic i no tant social ni tecnològic. Aquest punt va obrir moltes portes a futurs historiadors i economistes a l’horad’estudiar la Revolució Industrial.



ROSTOW
Aquest economista americà va simplificar aquesta part més econòmica de la Industrialització en cinc punts: la societat tradicional, les precondicions de l’enlairament, l’enlairament, el camí de la maduresa i la era del consum masiu. En el seu llibre Rostow estableix una relació directe entre l’enlairament d’un avió i el procés de creixement de la Revolució...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ing indsutrial
  • revolucio
  • La Revolucio
  • revolucio
  • Intrumentacion indsutrial
  • Ing Indsutrial
  • Seguridad indsutrial
  • aportes de la ingenria indsutrial a la sociedad.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS