Revolució Industrial

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015
https://sites.google.com/site/historiacontemporaniapau25/resum-de-la-revolucio-industrial
La revolució industrial és un important procés de transformació econòmica i social amb una duradaaproximada d’entre 100 i 150 anys. Es va iniciar a Anglaterra el s.XVIII i es va estendre per Europa durant el s.XIX. Els canvis que es van produir estan relacionats amb la demografia, l’agricultura, latecnologia, els transports i el model econòmic.
Les societats pre-industrials practicaven una economia agrària i de subsistència, això generava una baixa productivitat així com una societat molt rural.Aquestes societats es van transformar en unes més industrials, caracteritzades per un augment de la població urbana a causa d’una economia de mercat basada en la producció industrial.
El règim demogràficanterior a la revolució industrial es basava en una alta mortalitat i natalitat mantenint el creixement demogràfic al voltant de zero. Això canvia durant la revolució industrial ja que es produeix unamillora en la alimentació, en la higiene i en la medicina. Aquests tres fets redueixen la mortalitat, la natalitat es manté constant i és en aquest moment en que augmenta la població. Aquest períodede creixement finalitza al adoptar el règim demogràfic modern.
La revolució agrària es caracteritza per passar a un model de mercat, així com per un fort augment de la producció i la productivitat,millores provocades per factors com les millores en les tècniques agràries, mecanització de les feines, liberalització de l’activitat agrícola i l’ampliació de la superfície.
La revolució tecnològicaestà caracteritzada per una augment de la productivitat manufacturera a causa de l’elevació de la demanda, això s’aconsegueix amb l’aplicació de la maquina i dels sistemes de vapor com a energiamotriu. L’augment de la producció genera un abaratiment dels costos. La complexitat dels processos provoca que s’hagi d’agrupar els treballadors en fàbriques. Els primers sectors en industrialitzar-se són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS