Revolució Russa

Páginas: 4 (799 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2013


CAUSES PROFUNDES
Ens situem a l’Imperi Rus. Un Imperi autocràtic que no dubta en aplicar la repressió per a que el tsar pugui governar tot sol i sense cap tipus de problema.
A Rússia hi haviaun règim autocràtic i absolutista molt similar a l’antic Règim ja que es situava entre els règims autocràtics com el de l’Imperi Turc dins d’Europa.
Els camperols de l’imperi no eren pas ciutadanssinó que aplicant les normes de l’Antic Règim, els ciutadans continuen sent serfs, esclaus del camp al servei del senyor tsar. Aquesta servitud acaba al 1861 quan els camperols ja lliures marxen a lesciutats on passen a ser mà d’obra industrial, es a dir, esdevenen en obrers.
A nivell econòmic, Rússia és una potència que té tota una economia basada en l’agricultura tot i que va experimentarnotables canvis conforme evolucionava la industrialització a Europa. Part dels treballadors del camp abandonen l’economia agrària per a passar a la industria on passen a ser obrers ara amb unes certesllibertats tot i que limitades pel règim autocràtic i repressor. Aquest creixement del nombre de població obrera comença a gestar unes idees favorables al moviment obrer que poc a poc guanya territori ales fàbriques i va preparant el canvi amb la revolució que es farà realitat uns anys després. Per lo tant hi ha un ambient de descontent entre la població el qual va generant la posta en comú d’unsideals revolucionaris que va traient la por a serfs i camperols submisos a la repressió del tsar. El moviment obrer rus busca ajuda amb els ideals marxistes juntament amb altres ideals de revolució icanvi.
Els governants tsaristes no veuen perillar el seu règim i per tant no es mouen davant del moviment inicialment.
Serà la unió de diversos col·lectius socials de l’Imperi com estudiants oobrers els que intenten, de forma fallida, enderrocar el sistema rus. Aquest intent de canvi es va donar a partir d’atemptats i violència. Es va veure afectat fins i tot el parlament del Duma tot i que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució Russa
  • La revolució Russa
  • revolucio russa
  • Revoluci Russa Taula Alba
  • Revolucio Russa
  • La revolució russa
  • Revoluci Russa
  • Revolució russa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS