revolución 1868

Páginas: 4 (794 palabras) Publicado: 29 de abril de 2013
LES CAUSES DE LA REVOLUCIÓ DE 1868

El 1868 es fa fer evident l'inici d'una crisi econòmica molt important. La recessió es va manifestar en els àmbits financer i industrial, i va constituir laprimera gran grisi del sistema capitalista a nivell internacional, però també va coincidir amb una crisi de subsistències, que va tenir repercussions importants en les condicions de vida de les classespopulars.

La crisi financera, provocada per la baixa del valor de les accions de la borsa, es va originar arran de la crisi dels ferrocarrils. La construcció de la xarxa ferroviària va comportar unagran inversió de capitals en la borsa, però un cop començada l'explotació de les línies, es va veure que el seu rendiment económic era menor del que s'esperava. L'escàs desenvolupament industrialespanyol no va ser sufient perquè el transport de mercaderies viatgers tingués una gran demanda, i el valor de les accions es va enfornsar. Els inversors van exigir subvencions al govern, però aquest nodisposava de fons i no podia recórrer al préstec, perquè també s'havien enfonsat les cotitzacions de deute públic. La situació va provocar la crisi de moltes entitats financeres, que van cancel·larels crèdits i van estendre l'alarma entre els particulars i les empreses.

La crisi financera va coincidir amb una crisi industrial, sobretot a Catalunya. La indústria tèxtil es proveïa en gran partamb cotó importat dels Estat Units, però la Guerra de Secessió americana va encarir la importació d'aquesta matèria primera i va provocar un període de "fam de cotó". Moltes petites indústries delsector cotoner no van poder fer cara a la puja dels preus en un moment en què baixava la demanda dels productes tèxtils a causa de la crisi econòmica general i del fort augment dels preus dels alimentsprovocat per la crisi de subsistències.

La crisi de subsistències va començar el 1866 de resultes d'un seguit de males collites que van donar com a resultat una escassetat de blat, aliment bàsic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Revolución De 1868: Manifiesto Revolucion De Cádiz
  • La revolución Gloriosa 1868
  • Reseña Meiji 1868- Revolución y contrarevolución en Japoón
  • La libertad de enseñanza y el derecho a la educacion a partir de la revolucion de 1868
  • 12.4. El Sexenio Democrático (1868-1874): Intentos Democratizadores. La Revolución, El Reinado De Amadeo I Y La...
  • TEMA 3: REVOLUCIÓN LIBERAL EN EL REINADO DE ISABEL II (1833-1868)
  • El sexenio democrático (1868-1874)
  • 10 De Octubre 1868

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS