Revolución francesa resumen

Páginas: 4 (932 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
DATES IMPORTANTS DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA
1.- JURAMENT DEL JOC DE LA PILOTA (19 de juny de 1789)     A l’assembla dels Estats Generals van sorgir enfrontaments entre els representants del clergati la noblesa per una banda i per l’altra els del Tercer Estat. Aquests darrers estaven disposats a canviar totalment el sistema polític de França. Comencen les reunions dels delegats del Tercer Estati el rei ordena tancar la sala on tenien lloc aquestes reunions.
Els representants del Tercer Estat van decidir reunir-se al local on es jugava a pilota. El 19 de juny de 1789 el Tercer Estat mésrepresentants de la noblesa i del clergat, van fer un jurament de no separar-se en endavant i continuar reunint-se fins a aconseguir que l’organització política de França quedés establerta sobre unesnoves bases: una Constitució. L’Assemblea Nacional es converteix en Assemblea Constituent.
2.- LA PRESA DE LA BASTILLA (14 de juliol de 1789)
Aquest dia una gran manifestació de gent armada es vadirigir a la Bastilla, que era una mena de presó on es tancaven els presos polítics. Després d’una lluita contra la força armada que la vigilava, la Bastilla fou presa a l’assalt i destruïda.
Elsmanifestants es van dirigir a l’Ajuntament de París, on van imposar per la força un nou consell municipal format per gent addicta a la Revolució
3.- ASSALT AL PALAU DEL REI A LES TULLERIES (10 d’agost de1792)
Al juny del 1792 França havia declarat la guerra a l’emperador d’Alemanya i al rei de Prússia. En poques setmanes els exercits alemanys van envair França. Això va provocar una gran agitació entreles masses populars de parís.
El clima d’agitació revolucionària es va agreujar quan, al començament de  l’agost, es va fer conèixer a París un manifest en que el cap de l’exèrcit alemany invasoramenaçava els habitants de París amb represàlies terribles en el cas que el rei i la seva família rebessin mal.
Els grups revolucionaris més exaltats van veure en aquest manifest la confirmació de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resúmen de la revolucion francesa
  • Resumen La Revolución Francesa
  • Revolucion francesa (resumen)
  • Breve Resumen Revolución Francesa
  • Revolución Francesa Resumen
  • Resúmen Revolución Francesa
  • Resumen documental Revolución Francesa
  • resumen de la revolución francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS