REVOLUCI COMUNISTA A XINA

Páginas: 12 (2988 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2015
REVOLUCIÓ COMUNISTA A XINA (I)________________________
Declaracions de Mao Tse-tung al 1939 (creador del Partit Comunista de la Xina de 1921)
1. ELS MOVIMENTS REVOLUCIONARIS DELS ÚTLIMS 100 ANYS
La història de la transformació de la Xina en una semicolònia i colònia per l’imperialisme posat d’acord en secret amb el feudalisme xinès, és, alhora, la història de la lluita del poble xinès contral'imperialisme i els seus lacais (servents). La Guerra de l'Opi, el Moviment del Regne Celestial Taiping, la Guerra Xino-Francesa, la Guerra Xino-Japonesa, el Moviment Reformista de 1898, el Moviment Yijetuan, la Revolució de 1911, el Moviment del 4 de maig, el Moviment del 30 de maig, l'Expedició al Nord, la Guerra Revolucionària Agrària i la present Guerra de Resistència contra el Japóconstitueixen tots ells testimonis de l'indomable esperit de resistència del poble xinès, que rebutja sotmetre’s a l'imperialisme i els seus lacais.
Gràcies a la inflexible, tenaç i heroica lluita del poble xinès durant els últims cent anys, l'imperialisme no ha pogut fins al present subjugar a la Xina, ni ho aconseguirà mai.
 La lluita revolucionària nacional del poble xinès té cent anys cabalsd'història, a comptar de la Guerra de l'Opi de 1840, i trenta, a comptar de la Revolució de 1911. Es troba encara en curs, i fins ara no ha obtingut èxits notables en el compliment de les seves tasques; el poble xinès, i en primer lloc el Partit Comunista de la Xina, que tenen la responsabilitat de prosseguir la lluita amb resolució.
2. ELS BLANCS DE LA REVOLUCIÓ XINA
No són uns altres sinó l'imperialismei el feudalisme, és a dir, la burgesia dels països imperialistes i la classe terratinent del seu país. Perquè, en l'etapa actual , són justament ells els principals opressors en la societat xinesa i els principals obstacles pel seu desenvolupament. Tots dos es posen d’acord en secret per oprimir al poble xinès, però, com l'opressió nacional exercida per l'imperialisme és la més gran, aquest ésl'enemic número 1, el pitjor enemic del poble xinès.
Des de la invasió armada de la Xina pel Japó, han passat a ser els principals enemics de la revolució xinesa l'imperialisme japonès i tots els que amb ell es relacionen, o sigui, els col·laboracionistes i reaccionaris xinesos que han capitulat obertament o es preparen per fer-ho.
3. LES TASQUES DE LA REVOLUCIÓ XINA
Inqüestionablement, lestasques principals consisteixen en colpejar a aquests dos enemics, o sigui, en fer una revolució nacional per acabar amb l'opressió estrangera de l'imperialisme i una revolució democràtica per acabar amb l'opressió interior dels terratinents feudals; d'aquestes tasques, la primordial és la revolució nacional per enderrocar l'imperialisme.

 Les dues grans tasques de la revolució xinesa estaninterrelacionades. Sense enderrocar la dominació de l'imperialisme és impossible acabar amb la de la classe terratinent feudal, ja que l'imperialisme és la sustentació principal d'aquesta. I viceversa, no es podran formar poderosos destacaments revolucionaris per posar fi a la dominació imperialista sense ajudar els pagesos a enderrocar la classe terratinent feudal, perquè és aquesta la principal basesocial de la dominació imperialista a la Xina, i la pagesia, el contingent principal de la revolució xinesa. Així, doncs, les dues tasques fonamentals, la revolució nacional i la democràtica són diferents, i alhora, constitueixen una unitat.

4. LES FORCES MOTRIUS DE LA REVOLUCIÓ XINA

4.1 LA CLASSE TERRATINENT
 La classe terratinent és la principal base social de la dominació imperialista a laXina, una classe que, per mitjà del sistema feudal, explota i oprimeix als camperols, una classe que obstaculitza el desenvolupament polític, econòmic i cultural de la societat xinesa i que no té cap paper progressista. Per això, els terratinents, com a classe, constitueixen un blanc, i no una força motriu de la revolució.
4.2 LA BURGESIA: la gran burgesia compradora i la nacional
La gran burgesia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Xina
  • xinas
  • xino
  • xino
  • REVOLUCIO N RUSA Y COMUNISMO
  • Vocabulario xino
  • Xina Al Sudan
  • Mediambient a Xina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS