Revolució Industrial

Páginas: 2 (324 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015
Julia Fuertes Ballester
4a SOCIALS
QUÈ VA FER LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL PER NOSALTRES?

Les indústries tèxtils i siderúrgiques, van ser les primeres en desenvolupar-se a Anglaterra. Elsanglesos eren molt materialistes i posseien productes exòtics d’arreu del món, com el cotó, que l’aconseguien per un preu molt baix, per això van crear grans manufactures tèxtils. Des de mitjans del segleXVIII, van començar a progressar i van aparèixer nous invents que els hi van facilitar la producció.
Van començar amb el descobriment de la llançadora volant, després els diversos torns de filar queproporcionava que l’obrer treballés amb diversos fusos a la vegada, van seguir amb el teler mencànic, tots aquests invents es van combinar i van fer que la quantitat de productes superés la demandatradicional. Per aquesta raó, Anglaterra es va convertir en un país exportador i en el taller del món a principis del segle XIX.
Al inventar la màquina de vapor van obrir enormes portes aldesenvolupament tecnològic que no va deixar progressar durant el segle XIX. A finals del segle Daimler va inventar el moter de combustió interna que després entre 1900 i 1914 els automòbils i els avions es vanmillorar amb el motor Diesel. A la vegada la electricitat va començar a utilitzar-se a les indnustries. Els estudis científics, van aconseguir obtenir algunes matèries amb procediments químcsrealitzats als laboratoris. Aquests nous productes (cautxú i salnitre sintètic) van obrir un camp il · limitat del desenvolupament científic i tecnològic.
Un dels esdeveniments més destacats de finals delsegle XIX va ser la població de noves terres. Una gran quantitat d’europeus van desplaçar-se a Estats Units, altres Australia i una quantitat més reduida cap a alguns països de Sudamèrica. Aquestsorprenent moviment migratori es va poder dur a terme perquè els transports es van abaratir i van facilitar als camperols que no trobaven feina a les ciutats europees, el trasllat a terres amb millors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • REVOLUCIÓ FRANCESA
  • Industrial industrial
  • Industrial
  • Industrial
  • era industrial
  • Era industrial
  • industrial
  • Industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS