revolucio industrial a europa

Páginas: 3 (639 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
La Revolució Industrial a Europa

El mapa que trobem a la pàgina 20 del llibre de text d'Història del món Contemporani, es tracta d'un mapa temàtic, que fa referència a l'evolució demogràficaen alguns països europeus i la seva respectiva revolució industrial al llarg del segle XIX.
El nombre de població esta representada per figures grogues, i el seu increment per figures del color verd.Els anys representats estan diferenciats per colors, de color negre està l'any 1840, amb el color vermell l'any 1855 i de color blau representen l'any 1870. Les produccions que s'estudien en aquestgràfic són el carbó, l'acer, les màquines de vapor, el sector tèxtil i el ferrocarril.

Gran Bretanya al ser el lloc del naixement de la revolució industrial, al tenir una gran potència naval i altenir grans colònies, venien més que altres països ja que feia créixer la demanda exterior, també hi ha un creixement de la demanda interior a causa de la revolució demogràfica, però el seu nombred'habitants no és el major d'Europa a causa de les petites dimensions del país. La població emigra dels pobles a la ciutat i hi ha molta mà d'obra barata amb un creixement de la producció. També vahaver l'aparició de noves tècniques tecnològiques com la màquina de vapor que era de gran ajut per la producció, aquest invent també va repercutir en el transport. Per totes aquestes raons l'any 1870 vaser l'any que més producció va tenir Gran Bretanya.
A França, la revolució industrial es va iniciar a la regió de París. La siderúrgia va poder desenvolupar-se quan es va iniciar l'explotació deferro, però el carbó sempre va ser escàs. El desenvolupament del ferrocarril l'any 1855 va determinar la maduresa de la revolució. La població francesa va incrementar més de la meitat durant la revolucióindustrial.
En els països mediterranis com Itàlia o Espanya, la revolució industrial va arribar més tard que a altres a causa de la seva poca proximitat a Gran Bretanya. La majoria de la gent del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucian Industrial
  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS